Kdo pochybuje o dalším perpetuu mobile v řadě?

<< < (5/10) > >>

Jiří Schwarz:
Přitom je to tak jednoduché...
PM si můžete vyzkoušet sami doma:
vzal jsem wattmetr (takový známý zásuvkový adaptér),  připojil upravený PC zdroj, výstup malého napětí DC jsem zkoušel různě zatěžovat a došel jsem do stavu, kdy výkon na výstupu byl o více než 10% větší než ukazoval Wattmetr
Nechci vás tu otravovat dotazem jak je to možné.

jednoduché levné přístroje vycházejí ze střední hodnoty proudu a napětí, takže když přes ten Wattmetr pustím něco, co odebírá proud ve výrazně nesinusovém průběhu, Wattmetr pěkně "lže"
A tohle by se nemuselo nějak podvodem točit a dávat na YT, to by se dalo i předvést přímo před diváky

Fuk Tomáš:
Citace: Marian Hanzalík  17.05.2022, 08:11

Ak je ten systém obrovský, myslím celý vesmír, tak to odrazu akosi funguje. Odkiaľ je energia na jeho pohon? Tu je niečo čo nechápem.
I v tom obrovském systému se projevují ztráty, jenom holt na astronomicky velký systém musíte vzít astronomická měřítka.Citace

V průběhu historie Země se rychlost její rotace kolem vlastní osy měnila, přesně řečeno, zpomalovala se. Současná průměrná dlouhodobá rychlost zpomalování rotace v důsledku slapového tření činí 0,0017 s za století. Slapové tření má zejména na svědomí gravitační pole Měsíce. Například před 65-66 miliony (doba vyhynutí dinosaurů) let trval siderický den 23 hodin 36 minut, před 230 miliony let (objevení dinosaurů v triasu) 22 hodin 42 minut, v kambriu (500 milionů let) 21 hodin 18 minut. V době vzniku života na Zemi před 3,56 mld. let měl den necelých 9 hodin a na začátku vzniku Země (4,5 mld. lety) den trval kolem 6 hodin.
Ovšem kde se vzala ta prvotní energie velkého třesku, to se neví, a těžko se podíváme v čase před něj, abychom to zjistili :-)

Milan Hudec:

To je ovšem výzva pro výrobce hodinek (dance)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Fuk Tomáš  17.05.2022, 14:38

I v tom obrovském systému se projevují ztráty, jenom holt na astronomicky velký systém musíte vzít astronomická měřítka.

Vesmír je výjimečný v tom, že je to dokonale uzavřený systém. Takže žádné ztráty a perpetuum mobile může fungovat.

Teda alespoň myslím.

Krnovak:
Nakonec skryté energie je ve vesmíru spousta.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana