Kdo pochybuje o dalším perpetuu mobile v řadě?
Kamil Novák:
Citace: Fuk Tomáš 10.02.2022, 22:49
Kdybych takový šelmostroj stavěl já, tak bych do té nesmyslně masivní základny zabudoval akumulátory a střídač.
Na této verzi : https://www.youtube.com/watch?v=QOV_Js59BHY je dokonce vidět, jak původní nosná deska (cca 1 cm) ve finále po olepení "nabobtnala".
A navíc je ta černo-žlutá fólie nakonec i pod držáky obou komponentů, takže před finálním faceliftem bylo zapotřebí celé soustrojí rozebrat. Taková práce "jen" kvůli designu ... :o
Peter Munka:
Ak nieco vyzera zvonku ako 3f asynchron motor, vnutri to moze byt uplne vykuchane a je tam DC motor a zopar aku 18 650, tie na volnobeh bez zataze vedia pohanat taky zazrak aj hodiny.
Milan Hudec:
Myslím, že strůjci nenašli správný nepoměr motor-alternátor, ten by měl být co největší ve prospěch alternátoru, aby napájel co nejmenší motorek a přitom zůstalo dosti proudu pro ostatní spotřebu.
Taktéž ztráty spatřuji v samotné řemenici, tato by měla být pro lehký rozběh řádně mazána.
Stanislav Látal:
Dovolím si vzpomínku na svá dětská léta a časopis ABC (měl jsem asi 10let).
V dubnovém čísle vyšel návod pro začínající elektrotechnik y. Autor byl francouzský Ing. Le Grace. Na šlapací kolo doplnil dvě dynama (ve skutečnosti alternátory). Jedno na přední kolo (menší o výkonu 3W) a na zadní kolo druhé dynamo (výkon 6W). Obě dynama propojil hrubým vodičem.
Potom už zbývalo jen šlápnout do pedálů a kolo rozjet !
Důležité bylo, aby dynamo s vyšším výkonem bylo vzadu !
Když se dodává do 3W dynama 6W, tak následuje postupná akcelerace ! (zvýší se otáčky).
Bylo mi to divné a uvažoval jsem, jak se to kolo dá zastavit ... (zákon o zachování energie jsme se ještě neučili, představu o mechanickém výkonu člověka jsem neměl a o Wattech taky ne).
Pro představivost tam byl i pěkný obrázek se zapojením dynam :).
Tak jsem celé ABC dočetl a na zadní stránce jsem našel v tiráži, že jde o aprílové vydání :).
Marian Hanzalík:
Zákon zachovania energie je jasný, takže podobne zariadenia bez dalsieho zdroja energie nemôžu fungovať.
Ak by som urobil omnoho vetsi systém s mnohými premenami energie, bolo by to stejne, akurát by s vyššími stratami
Ak je ten systém obrovský, myslím celý vesmír, tak to odrazu akosi funguje. Odkiaľ je energia na jeho pohon? Tu je niečo čo nechápem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana