Kdo pochybuje o dalším perpetuu mobile v řadě?

<< < (3/10) > >>

Marian Hanzalík:
Citace: Peter Munka  11.02.2022, 10:51

Ak ma youtuber dost vela sledovatelov a followerov, tak ma z toho prijem za reklamu umiestenu prevadzkovatel om do videa.

Ano, to mi hned nedoslo. Svet ide dalej a ja zistujem ze starnem.

Jan Palička:
Jako legrace dobrý. Trochu se ale obávám, že dnešní zelená netechnická generace to vezme vážně a podpoří ji to v prosazování nesmyslů.

Před pár lety si Němci dělali legraci z Frau Baerbock, šéfky zelených, která vážně tvrdila, že v éře větrníků a slunečníků bateriových úložišť netřeba, protože se dá skladovat elektrická energie v rozvodných sítích. Dnes stejná parta ve vládě ruší jaderky, omezuje výrobu z uhlí a vážně hovoří o dohledném zániku výroby energie plynovými elektrárnami, přičemž současně navrhuje vytápění všech objektu v Německu tepelnými čerpadly a kompletní přechod na  e-mobilitu.

A teď si představme, že tahle parta pojme vážně podobné virální video.......

Václav Třetí:
Citace: Jan Palička  11.02.2022, 13:21

... dnešní zelená netechnická generace to vezme vážně a podpoří ji to v prosazování nesmyslů.

Proto jsem napsal hned na úvod:

Citace: Václav Třetí  11.02.2022, 07:36

Na zblbnutí lidí, co mají mezery ve fyzice dobré, ba přímo výborné.

Oprava:
Citace: Václav Třetí  11.02.2022, 07:36

V okamžiku, kdy došlo k poruše regulace a alternátor byl plně buzen, tak by teoreticky mohlo napětí stoupat do nekonečna, nestane se tak  přesycení magnetického obvodu.

Správné, původní znění textu (než zapracoval zdejší robot!):

...nestane se tak    (poklona)     přesycení magnetického obvodu.

Kamil Novák:
Tak na mne před chvílí vykoukla další varianta "věčného pohybu"

Tady asi nebude fígl v podstavci...
Je mi divné, proč mají izolace na přívodech cívek jinou barvu než na jejich vývodech?

V tom předešlém zázraku měli alespoň vypínač, ale jak se asi takovýto šelmostroj zastavuje mi uniká  >:D . To video pochází z poloviny minulého roku, takže v té stodole asi běží doteď   ;D

Mimochodem prostory té "dílny" mne vrátili několik dekád zpět, kdy podobné kulisy (umaštěný ponk, stranové klíče snad od kováře, zásoby starých, rezavých šroubů...) byly v dílně mého dědy.  ;)

Miroslav Minařík:
Citace: Kamil Novák  20.02.2022, 16:10

[/center]

Tady asi nebude fígl v podstavci...

Pořád stejný princip. Střih je střih. Divákovu pozornost zaměstnává utahování matek ... Celé kouzlo spočívá v napájení jinou cestou, než přívodníma svorkama. V podstatě to natočí i malé děcko. Viz nějaké čtení o tricích ve filmu třeba už v šedesátých létech. Dnes máme možnosti ještě větší.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana