Kdo pochybuje o dalším perpetuu mobile v řadě?

<< < (6/10) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  17.05.2022, 21:26

Vesmír je výjimečný v tom, že je to dokonale uzavřený systém. Takže žádné ztráty a perpetuum mobile může fungovat.

Žádná energie z něj nejspíš neuniká, nicméně postupně se veškerá “ušlechtilejší” energie přeměňuje v teplo, roste entropie. A přesně tomu v technice říkáme ztráty. Žádné perpetuum mobile to není, jenom mu to zastavování trvá děsně dlouho.

Kamil Novák:
Dovolím si nabídnout další "zázrak",  který se ke mě dnes dostal.
Co věta, to perla : https://www.facebook.com/100079808117223/videos/208465838508005

Miroslav Revús:
Raz sa mi stala podobná vec s malou powerbankou.
Telefón sa síce tváril,že nabíja, ale iba detekoval napätie v konektore.
Predpokladám, že toto je podobná situácia.

Jan Franěk:
Citace: Miroslav Revús  07.03.2023, 07:30

Raz sa mi stala podobná vec s malou powerbankou.
Telefón sa síce tváril,že nabíja, ale iba detekoval napätie v konektore.
Predpokladám, že toto je podobná situácia.

;D :D ;) Můžeme vzít komponenty na Spojku a provést test, včetně měření proudu nabíjení. Vím, je to ztráta času, ale mohla by to být legrace.  ;D ;D

Klidně jeden starší kabel USB-C obětuju

Václav Třetí:
Toto zase tak velké perpetum mobile není. Je to princip různých elektrochemick ých zdrojů od Voltova článku až po zinkochloridov é a alkalické články.  Jen tam vidím zásadní chybu v neznalosti chemických reakcí. Každá elektroda by měla být z jiného materiálu - kovu. Kdo si chce hrát a "vyrobit" si elektriku z toho co má doma, může zapíchnout železný hřebík a jako druhou elektrodu měděný drát do citronu, pomeranče nebo brambory a porovnat, který "článek" dává více. Mobil s tím asi nanabije, ale jako ukázka vzniku elektriky chemickou cestou to stačí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana