Ake su rizika pospojenia antenneho stoziara s kostrou rozvadzaca v panelaku ?

<< < (11/11)

Peter Lovacký:
Citace: Peter Munka  01.02.2022, 12:33

Pripajam slubene foto, na strojovni vzadu je onen stoziar pre MMDS antenku (este ju vidno),   hore pokracuje zrejme tyc bleskozvodu, to iste vpredu, bez antenky.

Jjjj,...parádne ochranné uhly...

Vpredu este zaujimavejsia vec : na ocelovom lane zaveseny koaxial, ktorym sa siri signal pre spolocne rozvody TV signalu, tie koaxialy pokryvaju cele sidlisko a su zavesene medzi panelakmi. U nas je to par pramenmi oceloveho lana prepojene na bleskozvod. Samotny koax ma rozbocovac, odbocka ide do zosilnovaca, ten je v zasuvke 230V. Vystupy potom priamo do bytov.

A furt sa nič nedeje...,  blesky majú dajak vychýlenú mušku :D
Citace: Peter Lovacký  28.01.2022, 17:44

Podobne to vidím na každom klasickom paneláku...

Všetky samo-dorobky vrátane všelijakých FTP po zvodoch nepíšem jak závadu na samotnom bleskozvode, ale jak neschválený (pre FTP rovno nebezpečný) zásah do ochrany pred bleskom...

Milan Hudec:
Ale děje.
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/blesk-rekord-pocasi-argentina-uruguay-wmo-latinska-amerika.A220201_131148_zahranicni_pitt

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  02.02.2022, 09:07

Ale děje.

Jjj, viem,.. a občas mi také správy prídu jak výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo...
Svet je kus iné ihrisko jak naše sídliská :), ...a ja reagujem na tie naše, sídliskové svety,..o ktorých píše p. Munka..

tie koaxialy pokryvaju cele sidlisko

Inakšie odporúčam dajakú apku s detektorom bleskov,...na leto zaujímavé info kde-akú oblasť trafilo...a koľko kA..

Kamil Novák:
Citace: Peter Lovacký  02.02.2022, 08:17

V 34 1390 termín 5 rokov nevidím...

Ano, máte pravdu. Je to samozřejmě ve 33 1500 ,  tab.1, s upřesněním ve Změně 3.,  pozn.7) k tabulce :
Citace

"Lhůty pravidelných revizí a pokyny pro provádění těchto revizí u systémů ochrany před bleskem provedených podle souboru ČSN EN 62305 jsou uvedeny v článku E.7 informativní přílohy E ČSN EN 62305-3:2006"
Z toho logicky vyplívá, že není-li hromosvod zhotoven podle 62305, pak podle tohoto souboru nebude ani posuzován a revidován.

Jestli máte na Slovensku nějakou vyhlášku, která je s tímto v rozporu, pak samozřejmě "větší bere".

Pokud je mi známo, tak v ČR nic podobného není, takže zde není zapotřebí do hromosvodů dle 34 1390 LPS zatahovat.

Peter Lovacký:
Citace: Kamil Novák  02.02.2022, 19:33

Pokud je mi známo, tak v ČR nic podobného není, takže zde není zapotřebí do hromosvodů dle 34 1390 LPS zatahovat.

Skúste pozrieť do poznámky pod tabuľkou E.2,.. (mimochodom v tej E.2 je zaujímavá kategória "kritické systémy" )...

Kebyže tú poznámku máte v štýle jak my, potom v nej bude požiadavka na analogickú súvislosť „staříkov“ s triedou ochrany pred bleskom...
A ešte predtým, v tej istej poznámke sa píše,.. že ak národné úrady alebo inštitúcie požadujú pravidelné revízie elektrických systémov stavby (čo verím že máte),  odporúča sa rovnaký termín...

Skúste pozrieť, nie je to Národná poznámka,..len Poznámka..
Prípadne ju tu ukážte,..celkom by ma zaujímal i preklad vašej normy...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana