Jak posoudit krytí rozvaděče pokud v něm byl při montáži vytvořen další otvor?

<< < (4/5) > >>

Kamil Novák:
Citace: Peter Lovacký  28.12.2021, 13:34

Aplikácia prílohy „E“ v praxi by sa možno aj celkom hodila na samostatnú debatu... čo sledujem svoje okolie, tak je asi ešte furt dosť málo pochopená a využívaná... 

Tedy za mne - zmiňovaná příloha E je jako vzor OK, ale některé nápady tam uvedené mi připadají dost mimo.
O nějakých potvrzeních od projektanta a montážní firmy už se toho nadebatovalo dost jinde.

Ale např. doporučení v odst. 4) v "Návodu pro příjemce...",  že bych si měl před revizí sehnat nějaké odsouhlasení postupu nejen od majitele (objednatele),  ale i od pojišťovny nebo poskytovatele hypotéky ...  :o  ;D  :-\

Peter Lovacký:
Vzhľad revízky samozrejme každý podľa seba, ..no ja som si svoje revízky pre VR a PR podľa novej 6-ky dosť upravil..

Projektant a montážna firma patria do VR, a ja to už tak začínam robiť,...nechávam im tam kolonky, a s mojím podpisom vo VR nech si už za nimi behá prevádzkovateľ,...zatiaľ je to celkom sranda..

Pre ten poškodený rozvádzač je ale podstatná bezpečnosť pred úrazom a škodami,...
Revizák musí furt napísať pravdu, a takisto musí navrhnúť aj dajaké odstránenie nedostatku,..ale to ešte vôbec neznamená, že s C2 nemôže byť revízka „vyhovujúca“...
No akurát netreba do záveru písať že „EI vyhovuje“ bo to nie je pravda,.. ale treba záver napísať podľa 6-ky, a to že „stav EI je uspokojivý“, ...čo už pravda môže byť...

No a ja si myslím, že každý kus skúsenejší revizák takto „poškodený“ rozvádzač v normálnom prostredí nechá v prevádzke, ale svoje si k tomu napíše...

Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák  28.12.2021, 15:58

Tedy za mne - zmiňovaná příloha E je jako vzor OK, ale některé nápady tam uvedené mi připadají dost mimo.
O nějakých potvrzeních od projektanta a montážní firmy už se toho nadebatovalo dost jinde.

Ale např. doporučení v odst. 4) v "Návodu pro příjemce...",   že bych si měl před revizí sehnat nějaké odsouhlasení postupu nejen od majitele (objednatele),   ale i od pojišťovny nebo poskytovatele hypotéky ...  :o  ;D  :-\

Chápu to tak, že průměrný mopedista napsal návod na pilotáž stíhačky.
S tímto se v nomotvorbě budeme setkávat čím dál častěji.
Pro mne je to děsná prča (dance)

Kamil Novák:
Citace: Peter Lovacký  28.12.2021, 20:52

Pre ten poškodený rozvádzač je ale podstatná bezpečnosť pred úrazom a škodami,...
Revizák musí furt napísať pravdu, a takisto musí navrhnúť aj dajaké odstránenie nedostatku,..ale to ešte vôbec neznamená, že s C2 nemôže byť revízka „vyhovujúca“...
Samozřejmě souhlasím. Se závadami "C2" (u mne "B") není důvod psát nevyhovující hodnocení.

Citace: Peter Lovacký  28.12.2021, 20:52

.. ale treba záver napísať podľa 6-ky, a to že „stav EI je uspokojivý“,  ...
Slovo "uspokojivý" tedy nepoužívám. A ani si nejsem vědom, že by to příslušné normy umožňovaly.
Je/Není schopno bezpečného provozu - to ano. Ale uspokojivý stav ?  :-[

Peter Lovacký:
Citace: Kamil Novák  28.12.2021, 21:15

Je/Není schopno bezpečného provozu - to ano. Ale uspokojivý stav ?  :-[

Jak je to u vás neviem,..skúste pozrieť, prípadne dajte vedieť..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana