V jakém dokumentu je vyžadováno třídění závad při revizích na C1, C2, C3?

<< < (19/24) > >>

Milan Hudec:
Citace: Lázeňská Veverka  02.04.2026, 08:28

VTZ je všechno a třeba taková "RD novostavba" pro multimiliardář e je takové "VTZ",   že by se za něj nemusela stydět ani malá nemocnice.

Proč by měla být instalace RD VTZ?

Pavel Horský:
Citace: Milan Hudec  02.04.2026, 11:24

A už je to tu zase.
Honza Franěk má vyjádření ministerstva, že tomu tak je, významní a uznávaní RT tvrdí opak, 50% školitelů tvrdí, že ano, 50% školitelů zase opak, že ne.
A mě osobně to pak celkem dost vadí, protože nemám rád, ba přímo nesnáším oborový bordel, který se u nás kupí poměrně rychle na obrovskou hromadu.

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  02.04.2026, 14:03

A už je to tu zase.
Honza Franěk má vyjádření ministerstva, že tomu tak je, významní a uznávaní RT tvrdí opak, 50% školitelů tvrdí, že ano, 50% školitelů zase opak, že ne.
A mě osobně to pak celkem dost vadí, protože nemám rád, ba přímo nesnáším oborový bordel, který se u nás kupí poměrně rychle na obrovskou hromadu.

Ty znáš někoho, kdo svoji instalaci v RD provozuje v souladu se zákonem 250?,  prostě jen tak, pro radost má vypracované rizika, plán údržby, proškolenou rodinu a návštěvy atd...........
Bezpečnost práce, a to je to o co v tomto zákonu jde, je o bezpečnosti při činnosti, nikoli o výsledku díla v případě, že toto nebude pod kuratelou Suip.

Rudolf Šála:
Citace: Jan Bocek  01.04.2026, 19:00

Je to v zájmu všech.
Důležité je vydýchat prvotní investice,
které vždycky jsou, ale nemusí být hned v sedmimístných číslech nezačínající první číslovkou.
Tu školu budeme mít v péči možná dalších 10-15 roků. Vymazlili jsme smlouvu. Škola z roku 1980 není na tom ještě tak špatně, jako školy se 70 let, nebo i z 50 let.

O0

Citace: Jan Bocek  02.04.2026, 10:50

To je věc osvěty, kdy RT připomíná  a vysvětluje již 25 rokú platnost NV 378 z roku 2001

Dovolil jsem si opravit rok.  (drinks)

Citace: Pavel Horský  02.04.2026, 14:03

A už je to tu zase.

O0

V tomto směru mám radši historické normy a předpisy, vázající se ke starým instalacím, kde je všem čtenářům jasné, co autor chtěl sdělit. Žádné dvojí výklady a nejasnosti.

Citace: Milan Hudec  02.04.2026, 11:24

Vaše tři ukázkové příklady, kde jde o výchozí revize lze odbýt tím, že u výchozí revize závady nemají co dělat. Chybějící podklady jsou závada, tečka puntík.

TIČR si zase tuto vaší myšlenku vykládá tak, že provádějící firma i RT, pracující u zákazníka tam má to pracoviště, takže normálně pracuje dle z.250 a NV 190.

Radim Strycharski:
Citace: Rudolf Šála  02.04.2026, 15:03

TIČR si zase tuto vaší myšlenku vykládá tak, že provádějící firma i RT, pracující u zákazníka tam má to pracoviště, takže normálně pracuje dle z.250 a NV 190.

To je takový místní evergreen, který tu bude vždy, dokud bude elektrika.cz elektrikou.cz. Nemohl jsem si nevzpomenout na hlášku z filmu Tři veteráni, kde skřítkové říkají: „Třeba vám to dojde po milión pátý anebo po milión šestý.“ Když půjde elektrikář opravit zásuvku do hotelu, pracuje na VTZ, protože ta zásuvka je součástí pracoviště pokojské, která do ní strká vidlici od vysavače. Ta zásuvka není VTZ proto, že se zrovna stala příležitostným pracovištěm elektrikáře. Ta zásuvka musí splňovat režim BOZP pro pokojskou, proto na její servis byl povolán pracovník s kvalifikací pro VTZ. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana