Jakou máte zkušenost s revizním přístrojem DeltaGT Metrel MI3309 BT?
Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák 18.12.2021, 12:45
Ale naštěstí se dál může používat i ČSN 33 1600 ed.2 a není tak nutné nic měnit. (dance)
Na tuto otázku odpověď neznám.
Bordýlek v normotvorbě již dosáhl stavu paniky, kdy vojsko neví zdali útočí či prchá (dance)
Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec 18.12.2021, 13:03
Na tuto otázku odpověď neznám.
Vzhledem k tomu, že v nové ČSN EN 50699 je uvedeno, že se touto "částečně nahrazují vybrané články ČSN 33 1600 ed.2", ale nic o tom, že ji měla nahradit a
vzhledem k tomu, že ve Změně 2 k ČSN 33 1600 ed.2 je uvedeno, že obě platí souběžně,
tak si asi každý uživatel může vybrat, po které "koleji" pojede. :-\
Citace: Milan Hudec 18.12.2021, 13:03
Bordýlek v normotvorbě již dosáhl stavu paniky, kdy vojsko neví zdali útočí či prchá (dance)
Ale k čemu je tato paralelní platnost dobrá mi jasné není... :(
Petr Bulka:
Přístroj splňuje požadavky ČSN EN 61557-16 což jsem se sám divil, ale prodejce mi to potvrdil. V bývalé práci se používá pořád.
Milan Hudec:
Citace: Kamil Novák 18.12.2021, 13:50
Vzhledem k tomu, že v nové ČSN EN 50699 je uvedeno, že se touto "částečně nahrazují vybrané články ČSN 33 1600 ed.2", ale nic o tom, že ji měla nahradit a
vzhledem k tomu, že ve Změně 2 k ČSN 33 1600 ed.2 je uvedeno, že obě platí souběžně,
tak si asi každý uživatel může vybrat, po které "koleji" pojede. :-\
Ale k čemu je tato paralelní platnost dobrá mi jasné není... :(
Vzhledem k tomu, že se normotvůrce jaksi nenamáhal určit ony vybrané články, tak platí křížový výklad, a sice, že nová norma nahrazuje starou úplně, ale taktéž že vůbec.
Je velice úsměvné/vlastně smutné, že i tyto zmetky v normalizaci nejsou zdarma třebas i s omluvným dopisem a lahví dobré pálenky k tomu.
Petr Bulka:
Nerad bych se dotkl zdejší odborné veřejnosti, ale dotaz zněl poněkud jinak. Tazatel se ptal na zkušenosti s přístrojem a ne na normy, které, pokud vím, všechny potřebné k revizi/kontrole spotřebičů/nářadí splňuje.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana