Jakou máte zkušenost s revizním přístrojem DeltaGT Metrel MI3309 BT?

(1/4) > >>

Adam Pryšč:
Máte někdo zkušenost s revizním přístrojem DeltaGT Metrel MI3309 BT ?
Vypadá to jako šikovný přístroj pro revize spotřebičů, ale nechci kupovat zajíce v pytli.

Jaromír Táborský:
Kolegové s touto značkou pracují, tedy alespoň jsem tu nějaký Metrel zahlédl. O čem máte pochybnosti? Můžete být konkrétnější čemu, co výrobce uvádí, nevěříte?

Petr Bulka:
S přístrojem jsem pracoval cca 6 let, ale bez čtečky a tiskárny. Je lehký, snadno přenosný, na samotné měření celkem jednoduchý. Zakoupil bývalý šéf, důvodem bylo, že je to druhý nejlevnější měřák od Metrelu.

Jako nevýhodu bych uvedl ukládání dat, jelikož nemá plnohodnotnou klávesnici a zadávání údajů pomocí šipek mi přišlo hodně zdlouhavé, software jsem proto ani nezkoušel instalovat.
Praktikovali jsme to tak, že na první akci (zhruba 4000ks) se údaje psali ručně a pak se to přepisovalo na PC do Excel tabulky, která pak vytvořila jednotlivé karty spotřebičů vlastního vzhledu. To byla neskutečná otročina.
Při dalších akcích se to zapisovalo v mobilu nebo tabletu rovnou do tabulky, ale také to zdržovalo, ideální bylo, když se mnou chodil zapisovač, což nebylo vždy.
Pro menší počet ks a tam, kde se vypisují karty ručně, dostačující přístroj, ale pro větší rozsah bych zvolil jiný.
Tím nechci od přístroje nikoho odrazovat, to je pouze můj názor a zkušenost.

Milan Hudec:
Pozor, nová norma na spotřebiče vyžaduje přístroje dle jiného souboru, nežli 331610....

Kamil Novák:
Citace: Milan Hudec  18.12.2021, 11:28

Pozor, nová norma na spotřebiče vyžaduje přístroje dle jiného souboru, nežli 331610....

Ale naštěstí se dál může používat i ČSN 33 1600 ed.2 a není tak nutné nic měnit.   (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana