Jakou máte zkušenost s revizním přístrojem DeltaGT Metrel MI3309 BT?

<< < (3/4) > >>

Adam Pryšč:
 (poklona)  za tip, jedná se mi hlavně o ČSN 22 1600 ed. 2 Změna Z2. Pro firmu bych chtěl pořídit tenhle měřák na opakované zkoušky spotřebičů které mohou dělat elektrikáři s §6. Libí se mi na něm že je jednoduchý na používání a zvládne to sním kde kdo. Firma má nějakých 6000 ks spotřebičů a podle toho co píšete se zda že jediná nevýhoda je zapisování do sofwaru, ale když se k tomu koupí čtečka tak si myslím že by to mohlo být v pohodě.

Petr Bulka:
Myslel jsem zapisováni přímo do přístroje, jak vypadá soft nevím. Čtečku využijete až při  dalších zkouškách. Při prvním zkoušení si budete muset vytvořit štítek a ten až následně načíst. Co si ještě vybavuji, tak nešlo zadat dost informací o spotřebiči (například výrobce, typ, S/N atd.) Zaměstnancům přeji, v případě pořízení, hodně úspěchů v provádění zkoušek.

František Šohajda:
Někteří renomovaní prodejci lepí na přístroje štítky "odpovídá normě XY".....
(Myšleno normám ČSN EN 50699 a ČSN 33 1600,ed.2 a jejímu dodatku)
Měřící přístroje musí odpovídat měření u obou norem-obě jsou a budou v platnosti dále!

Zdeněk Mazač:
Přístroj se mi do ruky dostal, jako výhodu jsem ocenil práci  na aku i když jen některá měření, měření PCH je takové ....no, měření spojitosti jen proudem 200mA je omezující.
Dávám přednost přístrojům řady REVEX i z důvodu měření spojitosti nejen proudem 200mA, ale i 10A což považuji za velkou výhodu. Za další velkou výhodu považuji i jeho SW.
Na štítek není potřeba psát mnoho údajů, stačí ID spotřebiče čárovým kodem a alfanumericky, databáze se dá natáhnout do přístroje a pokud měřený spotřebič v databázi není, lze ho doplnit z přístroje /dost nepraktické/ a nebo naměřená data uložit do paměti přístroje a pak zpracovat v SW v PC.
S REVEXEM lze pracovat pouze s připojeným k síti, ale zase tak omezující to není.

Pokud s jakýmkoliv měřícím přístrojem bude pracovat kdokoliv, tak jak budete kontrolovat správnou funkci přístroje? Nikdy nevíte jak s ním kdo zachází, jestli mu někde neupadne, jestli někdo přizná, že přístroj poškodil...... .

Mařík Pavel:
Uvedený přístroj vlastním, ale je odložen ad šuplík. A to z několika důvodů, jak zde bylo uvedeno, měření spojitosti proudem 200mA. Program pro práci s přístrojem je v anglickém jazyce, a předávat protokoly v ČR v jiném, než českém jazyce mě přijde nekorektní. Dle info od dovozce, program se počešťovat nebude, málo prodaných licencí. Řešil jsem to více jak před rokem, aktuální stav neznám. Další věc byla s tiskem štítků, podporované tiskárny jsou jen thermotisk, a takto potištěný štítek do další revize většinou nevydrží. A na štítku je vyhovující značeno jako PASS.
Na druhou stranu má i své výhody, váha, menu přístroje v češtině, možnost některých měření z baterie přístroje. Za mě zatím zůstávám u strašího modelu výrobce s označením AlphaPat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana