Měníte svorku RSA PE u ER Esta?

<< < (4/4)

Václav Třetí:
Zelenožluté svorky RSA se šroubkem k propojení PE na DIN lištu mají sloužit pouze k "uzemnění" té lišty nebo kostry rozvaděče, takže pokud přes tento spoj má téci nějaký jiný proud, tak je to špatně.

Kamil Novák:
Citace: Václav Třetí  18.11.2021, 14:43

Zelenožluté svorky RSA se šroubkem k propojení PE na DIN lištu mají sloužit pouze k "uzemnění" té lišty nebo kostry rozvaděče, takže pokud přes tento spoj má téci nějaký jiný proud, tak je to špatně.

Jestli je zde debata o RSA typ PE, tak při upevnění na běžné FeZn DIN liště mohou sloužit jako spoj PE obvodu.
Jestliže by mělo ale jít o PEN, pak je zapotřebí použít DIN lišty z Cu...  ;)

Václav Třetí:
Ani tak RSA-PE příliš nevěřím, navíc vzniká více spojů než je nutné. Já je vidím jako způsob uzemnění DIN lišty a popř. celého rozvaděče. I pro spojení PE hledám jinou, vhodnější cestu. Spojit tak PEN je cesta k likvidaci mnoha jednofázových spotřebičů za tímto spojem.

Když se ještě vrátím k jističům pochybných značek, jak je na foto ER od Pavla Horského na začátku vlákna, tak já mám takovou zkušenost, že jak má jistič v namontované poloze štítek (popis) výše než páčku, tak je to bída. To platí už od dob nešťastných bílých jističů IJ a IT z Krompach. Bohužel mezi ně řadím i Bonegu.

Kvita Ladislav:
Citace: Rozvodak  17.11.2021, 21:02

taková ta kostička co se začala objevovat v DCK, tu je lepší vyhodit.

Navíc ta kostička neumožňuje předpisové připojení vývodu z ER v TN-C-S.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana