Lze na cizí plynové potrubí nahlížet jako na náhodný zemnič?

<< < (2/4) > >>

Jan Franěk:
Něco málo se zde už probíralo

https://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,41562.0.html

Milan Hudec:
Náhodný zemnič by měl nastalou situaci pouze vylepšovat, nikoli zlepšovat směrem k předpokládané hodnotě.

Václav Třetí:
Náhodný zemnič by neměl být základem uzemnění.

Plynová potrubí, ať vlastní či cizí, nelze používat jako zemnič protože bývají chráněna proti korozi a příliš uzemnění nemají. Pospojena by však být měla kvůli vyrovnání potenciálů.

pegas100:
Citace: kadlec179  30.01.2024, 13:17

Já jsem se včera setkal s informací a nevím nakolik tomu mohu věřit či jak se k tomu postavit. Mám u zákazníka problém s vysokou hodnotou zemniče. Poblíž jsou kovové sloupy plotu (cca 3m),   ten je kompletně kovový a svařený. Sloupky jsou dle realizátora v hloubce cca 100cm s obetonováním. Mne to ani nenapadlo, ale realizátor tvrdí, že běžně na stvbách rozvoden využívali sloupky oplocení jako náhodné zemniče. Může to být skutečně tak nebo jde spíše o jakési srovnání případných potenciálů.  (poklona)  za vaše názory.

Sloupky plotů se nikdy nepoužívaly jako zemniče. V rozvodnách se plot se zemničem spojuje, ale kvůli něčemu jinému.

Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec  31.01.2024, 19:52

Náhodný zemnič by měl nastalou situaci pouze vylepšovat, nikoli zlepšovat směrem k předpokládané hodnotě.

Citace: Václav Třetí  01.02.2024, 05:59

Náhodný zemnič by neměl být základem uzemnění.

Zaujímavé je,..citujem..
V uzemňovacích sústavách sa používajú náhodné i zhotovené uzemňovače. Na uzemnenie sa majú prednostne využívať náhodné uzemňovače.

Citace: pegas100  01.02.2024, 06:49

Sloupky plotů se nikdy nepoužívaly jako zemniče.

Citujem..
Ako náhodné uzemňovače možno využiť:
- podzemné časti oceľových konštrukcií uložených v betóne..

Myslím, že kovový plot by šlo definovať jak oceľovú konštrukciu, ktorej podzemné časti sú uložené v betóne...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana