Bude umístění stavebního rozvaděče řešením pro snížení průřezu vodiče?
Jiří_Hrubý:
Nemám rád svorkovnice s jedním šroubem, frézující vodič a v takových je hliník v nevýhodě.
Ještě zkusím klecovou svorku a někde se mi tu válí distriblok od Schneidera, poku ho najdu.
Za zářez do vodiče, mlátil mistr přes ruce, dnes jsou fyzické tresty tabu a trénink koordinace oko-ruka u sledování webu nemá takové výsledky...
Ladislav Vyvadil:
Z vašich reakcí jako vhodné a též ekonomické řešení nevhodně zvolené kabeláže mnou diskutovaných rozvodů vychází ponechání kratšího 25 m rozvodu jako třífázového s méně nákladnou výměnou 4 žílového vodiče na 5-ti žílový (nyní nevyhovuje minimální průřez PEN 10 mm/2 při užití i jednofázových spotřebičů v třífázové síti TN-C), a druhý 70 m dlouhý rozvod naopak změnit na jednofázový, s využitím již položeného vodiče CYKY J 4 x 6, kde revizním technikem navržená výměna za 5-ti žílový vodič Cu s průřezem 16 (kvůli délce vedení) by u tohoto dočasného rozvodu byla nákladná. Tedy pokud při plánovaném zatížení tohoto 1 fázového rozvodu 1.5 KW bude tabulkový úbytek napětí 2.95 V (1.34 %) posouzen revizním technikem, s nímž to budu řešit jako v normě.
No, alespoň jednou by mě ta elektrika ale měla nakopnout, co? Inu jsem z generace, kdy stavba domu začala s vibrátorem na tvárnice u kupy škváry, kdy pod heslem urob si sám se takto postupovalo až na střechu ??
Milan Hudec:
Taktéž můžete pro záchranu situace realizovat přechod do TT sítě....
Hlavně si na to najměte jiného elektrikáře :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana