Umísťuje se motorový spouštěč před nebo za stykače?

<< < (7/7)

Václav Třetí:
S funkcí elektronické pojistky versus pojistka tavná je to diskutabilní. Měl jsem po ruce zdroj MW 12V 10A, tak jsem si říkal, že zruším zkušebně pojistku. Nepovedlo se. Asi nebyl uvnitř dostatečně velký kondenzátor. Pojistka 10A nožová automobilní ani patrona E27 nepřehořely, zdroj vypnul dříve. Zdroj je asi 5 až 6 let starý, dnešní jsou možná chytřejší, no kupovat nový kvůli tomu nepůjdu.

Když už se tady bavíme o všem možném, tak bych se vrátill k věci - vrtačka a její bezpečnost. Mám sloupovou vrtačku asi 30 let a velice záhy jsem ji dovybavil hříbkovým tlačítkem. Při různých pracech se vrtá občas něco, co nelze spolehlivě uchytit (nebo také vůbec) do strojního svěráku, takže přijde na řadu přidržení rukou - jiná možnost není. Pak není už dostatek rukou na obsluhu. Levou se přidržuje vrtaný předmět, pravá obsluhuje vertikální posuv vrtáku a čím to bezpečně a hlavně rychle vypnout, když třetí ruka není? Hříbkové tlačítko mám umístěné tak, že při obvyklém postoji před strojem stačí přizdvihnout a pokrčit nohu a kolenem do tlačítka klepnout.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana