Jak odhalit unikající proud jednofázových spotřebičů na přívodu CYKY 5x2,5?

<< < (3/4) > >>

Tomáš Žabka:
Izolačního stav s teplotou dost klesá, měřil jsem v Iráku na stavbě topidlo 320kW celkem 60 článků spojených paralelně (3x20),  za provozu mají kolem 320°C, já jsem je kvůli vysoušení (nevyšel izolační stav) zahřál na cca 180°C a musím říci, že Riso významně klesá, to co mělo při 30°C 150MOhm, tak při 180°C mělo třeba jen 30MOhm. Byla to taková duchařina, ale i tak jsem zjistil významnou závislost Riso na teplotě.
Zkuste tu troubu rozpálit na 200-250°C a ihned po odstavení napětí změřit a uvidíte. Pokud chcete zjistit, které těleso to dělá, tak budete muset dovnitř a měřit každé zvlášť. To moje topidlo mělo obrovskou setrvačnost, to trouba mít nebude, ale určitě pár minut bude mít vysokou teplotu.

Miroš Jan:
Tak to sem tomu dal. OMLUVA. :(
Samozřejmě měřit unikající proud ve vodiči PE. ;)

Marek Laube:
Pánové, d.ě.k.u.j.i za nakopnutí a podporu.

Marek Laube:
Vrátil jsem se na chvilku k mému tématu, jelikož jsem dnes asi přišel na příčinu výpadku RCD při provozu trouby. Co mě zarazilo a asi bylo příčinou problému jsou kontakty spodní topné spirály. Tyto kontakty dle foto jsou "na dotyk" se zadním krycím plechem.
Spodní spirála je součástí plechu ve tvaru U, který je zasunut mezi izolační vatu zespodu dnem trouby zvrchu.
Nijak tam není fixována. Tak přikládám dvě fotky pro zajímavost.

Václav Třetí:
V mnoha troubách bývá spodní těleso na dně jen položeno (je v troubě vidět) a uchyceno pouze výkyvně vzadu, aby bylo možno pod ním dno trouby čistit. Při manipulaci a čistění se docela často uvolní minerální vata a přes ní přiložená hliníková folie. Tak může vznikat zkrat nebo svod N-PE a aktivuje se chránič. Znám tento problém, ale když jsem psal o tělesech, tak mě to nenapadlo, váš případ je něco podobného, také to tam plave a může dojít k dotyku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana