Jak odstranit při vyšším tarifu drnčící stykač blokování?

<< < (2/4) > >>

Velký Bobeš:
Citace: Adam182  02.08.2021, 22:22

Máme novou pojistnou skříň včetně všech jističů, elektroměru, atd.
...když opět sepne levný proud...

Správně přeškrtnuto, protože levný proud neexistuje. Pouze drahý VT a drahý NT.  :D ;D

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Velký Bobeš  03.08.2021, 20:41

Správně přeškrtnuto, protože levný proud neexistuje. Pouze drahý VT a drahý NT.  :D ;D

Od té doby, co si můžete koupit proud od každého, co má licenci, neexistuje drahý proud. Pouze proud za tržní cenu.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  03.08.2021, 18:34

... Všechny stykače se v odvodu HDO spínají vodičem N.
...

Už jsem narazil na radikála, který tvrdě odmítl 2 stykače pro 2 bojlery ve 2 rozvaděčích na jeden vývod z HDO.
Požadoval jeden stykač spínat kontaktem HDO a "volný kontakt" toho stykače použít pro spínání druhého stykače. Nechtěl jsem se hádat...
(nakonec se to ukázalo jako "zabít 2 mouchy jednou ranou",  protože jsme pro podkrovní prostory chtěli dát chránič 300mA kvůli rozvodům na dřevě)

Velký Bobeš:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  03.08.2021, 20:45

Od té doby, co si můžete koupit proud od každého, co má licenci, neexistuje drahý proud. Pouze proud za tržní cenu.

Subjektivní názor není závislý na počtu licencí ani na jazykových termínech.  ;D

Václav Třetí:
Citace: Václav Třetí  03.08.2021, 18:34

Všechny stykače se v odvodu HDO spínají vodičem N.

To jsem mínil stykače s rozdílnou funkcí, např. pro boiler a pro přímotopy. Pokud jsou v objektu za jedním elměrem dva a více rozvaděčů a v každém je stykač pro ovládání např. boileru, tak nepoužívám signál N z HDO. Do obvodu HDO vložím instalační relé a další stykače jsou již ovládány fází a zapojeny druhýn vývodem cívky na N. Tím se předejde problémům při jakýchkoliv opravách do budoucna. Je ovšem k těmto stykačům třeba dát štítek, že jsou napájeny odjinud.

Citace: Jiří Schwarz  03.08.2021, 20:47

Už jsem narazil na radikála, který tvrdě odmítl 2 stykače pro 2 bojlery ve 2 rozvaděčích na jeden vývod z HDO.

To byl nějaký dbalý a ostražitý pracovník distributora a měl pravdu. Pomocný kontakt stykače v prvním rozvaděči za elměrem se k tomuto účelu dá použít také, jen je třeba nepoplést spínací a rozpínací kontakty.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana