Jak se připojují pohyblivé přívody

<< < (3/7) > >>

Jan Kelbich:
Citace: Jan Franěk  19.07.2021, 13:11

A můžeš být konkrétnější? O jaké spotřebiče se jedná?

Někde jsem četl, že s tím měli problém nějaké svářečky. Prý byly v tř. II, ale měli montovanou vidlici. Asi to někdo přehlédl, že to tak mohlo jít do prodeje.

Jan Kelbich:
Citace: Peter Lovacký  19.07.2021, 18:43

3f ručné náradie a 3f spotrebiče II tr. držané v ruke? ? ...sa priznám, také som ešte nevidel..

Ta formulace je "Vidlice pří­vodů předmětů třídy ochrany II musí být neoddělitelně spojeny s přívodem (Flexo). Jedná se většinou o přívody elektrického ručního nářadí a spotřebiče držené v ruce." Takže držení v ruce není nutná podmínka.

Kdyby to tam bylo formulováno : "Vidlice pří­vodů předmětů třídy ochrany II držené za provozu v ruce musí být neoddělitelně spojeny s přívodem (Flexo).",  tak bych to chápal. Ale i tak by to znamenalo, že vše držené za provozu v ruce s větším počtem napájecíh vodičů než jsou 2, by muselo být ve třídě I.

Jan Kelbich:
Mimochodem, ta podmínka neoddělitelné vidlice je i pro předměty tř. III. Takové šňůry jsem taky ještě nenašel, a to v jakémkoliv provedení (2P, 3P, 3P+N).

Peter Lovacký:
Citace: Jan Kelbich  20.07.2021, 11:34

Ta formulace je

Áno,.. rozumiem p. Kelbich..

Olda Pořádek:
Citace: Jan Kelbich  20.07.2021, 11:25

Někde jsem četl, že s tím měli problém nějaké svářečky. Prý byly v tř. II, ale měli montovanou vidlici. Asi to někdo přehlédl, že to tak mohlo jít do prodeje.

To jsou trafosvářečky Elektrokov JS90S (220/380V) a ve vidlici si můžete zapojit buď L+N anebo L+L.

PE to prý nepotřebuje, když má plastový obal.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana