Je správné, že proudový chránič vypne při úderu blesku do nedalekého sloupu?
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí 13.07.2021, 10:25
Vidím, že máme podobné zkušenosti. Já si ale říkám, že kousnout mě jako vzteklý pes po telefonu nemůžou, tak to zkusím.
...
Jednou jsem volal... Baba na druhé straně nechápala proč volám, když mě doma elektrika jde a byla dost otrávená že ji zdržuji...
Tak jsem sehnal kontakt na správné lidi a ti byli rádi že to vědí...
O co šlo? Občas v TV běhaly tečky a čárky přes obraz, v rádiu to praskalo...
A náhodou jsem si v podvečer, když se stmívalo, všimnul že na odpojovači na sloupu 22kV něco "slabě svití" Asi pomalu začínal hořet...
Jirka Š. Svejkovský:
Pro tyto případy máme chránič typu G (das Gewitter) se spožděním 10 ms. Krátké špičky od vzdálených úderů blesku by měl ignorovat.
Citace: Vlado Konrád 13.07.2021, 04:05
Iskrištia sú pravek. Používajú sa varistorové s ZnO a odpojovačom. Pomôžu.
Tak proč všichni výrobci nabízí T1 s jiskřištěm? Někteří už varistor ani nenabízí.
Vlado Konrád:
Reagoval som na zvodiče prepätia distribučných stietí. Nie na modulárne zvodiče bleskových prúdov. Na sieti je miesta habakuk a reagujú aj na miestne prepätia z princípu nelineárneho odporu.
Milan Hudec:
Zkusme najít důvod onoho vybavení PCH bez příhledu k ochranám.....
Např.proč někdy vypadne chránič v část.rekonstru ovaném bytě při zkratu na vedlejším okruhu TN-C.
Peter Lovacký:
Citace: Milan Hudec 16.07.2021, 14:07
Např.proč někdy vypadne chránič v část.rekonstru ovaném bytě při zkratu na vedlejším okruhu TN-C.
Podľa zapojenia pri skratovom prúde do PENu v časti TN-C dačo (dosť na vybavenie) prelezie aj cez chráničový PE v pripojenej TN-S, ....
No skratová spúšť v ističoch (aspoň podľa ich výrobcov) by mala byť často rýchlejšia (cca10-11ms) jak časy rozdielových prúdov čo väčšinou zvyknem namerať pri chráničoch (len občas pod 10ms)...a asi i preto to někdy..
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana