Co to je za krabici? (třífázový vypínač ...)

<< < (2/4) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Miroš Jan  18.04.2021, 12:09

Jeden ten typ byl v provedení STISKEM ZAPNI a TAHEM VYPNI. ;D

Starci na chmelu.

Filip o něj opřel Hanku a spustil česačku.  ;D

Václav Třetí:
Tento kus vypadá zrovna na to starší provedení, které má funkci Stiskem zapni. Pravda, u sporáku nebo kamen to není až tak nebezpečné. U strojů to mělo mnoho následků v podobě úrazů. Také bych našel v mém soukromém museu minimálně dva exponáty tohoto typu.

Kvita Ladislav:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  18.04.2021, 16:25

Starci na chmelu.

vrchní, prchni

Jaroslav Hasala:
S tímto typem spínače jsem ještě nesetkal.
Zajímavá je ta doutnavka zapojená mezi L a PE - u novějších typů byla doutnavka zapojená mezi dvěma fázemi.

Jan Bocek:
Citace: Lukáš Valuch  17.04.2021, 07:19

Co je to za "věcičku"?
Z druhé strany zdi je skříň s jističema.
Rekonstruuji domek a postupně se v celém domě měnila elektřina, tohle je poslední místnost a rád bych tuhle věc odstranil.
Elektrikář co mi vždy dělá nové okruhy bude k dispozici až za 14 dnů.

Ano, počkat na elektrikáře se vyplatí.

Takto uvažoval jeden soused. A šel trochu dále a změřil na těch červených drátech napětí. Jenže použil žárovkovou zkoušečku 230 V s objímkou a dráty. Přiletěla Květa, že Pavlovi "bouchla" elektrika. Pavel byl v šoku, volal jsem rychlou. Sporáková "krabice",  neboli "čapšalter" byl připojený na 25 A pojistky, hlavní jistič nějaký starý bez štítku něco jako J21U a pojistky v HDS 63 A. Žárovka bouchla a zůstaly jen dráty, protože zřejmě udělal i zkrat dlouhými konci vodičů.  Pavla přivezla zpátky sanitka s rukama zafačovanými jako boxerky.

To je tak, když se někdo hrabe do elektriky a nezavolá si svého "vesnického elektrikáře". On chtěl jen zjistit, zdá je to pod napětím. V rozvaděči možná 15 pojistek pro bývalé hospodářství. 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana