Co to je za krabici? (třífázový vypínač ...)
Václav Třetí:
Citace: Rozvodak 19.04.2021, 16:58
Kolega si vyrobil mezifázový zkrat, když povytaženou pojistkou štrejchl o vedlejší svorník, jinak to být nemohlo.
Dobrý je používat žehličku s rukávem + si do silnice dát auto na blikačku nebo výstražný trojúhelník.
To bylo jisté, jen on netušil, jak se to stalo. Ono už je to také dost dlouho. Já používám širokou žehličku s plastovými kryty, sice to občas překáží, ale přeci jen to chrání. Také mám jednu obyčejnou, tam, kde se nevejdu a to jsem hodně opatrný.
Citace: Jirka Š. Svejkovský 19.04.2021, 18:51
Mýmu kolegovi se podařil mezifázový zkrat při montáži domácích telefonků. Zamyšlený odstřihl pár cm JYTYny a ta padala, až dopadla tam, kam neměla. Dvě třetiny domu bez seriálu, sobota odpoledne. Nožovky se v bau sehnat nedají, tak mu nakonec pomohla rozesmátá poruchovka distributora.
Mně takhle propadl delší šroub mezi dvě fáze z elektroměrného rozvaděče do nožovek (ty byly 80A, velký celoelektrický RD se dvěma elměry). Půl vesnice bylo bez proudu, spadl jistič na trafu, dvě nožovky na přívodu do ulice a dvě u dotyčného objektu. Taky v sobotu, aby to stálo za to, nožovky jsem měl doma, uni-klíče u sebe. Trafo jsem nahodil a v ulici byly v té době jen tři další objekty, takže s těmi jsem se domluvil, že to za chvíli nahodím. Domů jsem to měl asi 5 km, takže to nebylo tak velké něštěstí. Je to už dávno, někdy kolem 1995.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana