Jak připevnit DIN lištu, pokud hlavy šroubů brání nasunutí přístrojů?
Martin Dušek:
Dělám novou elektroinstala ci do svého soustruhu (SV 18 RA). Dneska jsem v železářství koupil právě ty nýty s velkou hlavou (hliník - ocel), průměr 4,8 a jde to s nimi pěkně - modul se nad nýt vleze.
Ty nýty jsou asi ty nejobyčejnější, za korunu kus. Nevím, jestli mám radši upgradovat na lepší kvůli těm vibracím. Vibrace by se při provozu měly vyskytnout jen výjimečně. Na DIN lištách mám motorové spouštěče, stykače a pak 2 kg vážicí trafo (které ale kromě na DIN lištu asi chytnu ještě extra šrouby).
Milan Köstler:
Těžko hodnotit. U malých strojních zařízení s tím nikdy nebyl problém. Jednou jsem byl svědkem vibračního testu a to se testované zařízení prakticky rozpadlo na jednotlivé díly. Muselo se to tedy konstrukčně upravit. U soustruhu jistě nějaké vibrace budou. Kdybych to dělal pro sebe, tak tam těch nýtů dám třeba 1ks každých 10 cm a budu věřit, že to bude OK.
Zdenek Hejčl:
Nýty s velkou hlavou jsem používal i na jeřábech, zatím bez problémů.
A to jsou namontovány už několik let...
Pavel Horský:
Nejste elektrikář a děláte elektroinstala ci na soustruhu. No potěš koště. :-\
Martin Dušek:
Díky za postřehy k nýtům, dám jich trochu víc a snad to vydrží.
Citace: Pavel Horský 08.04.2021, 08:07
Nejste elektrikář a děláte elektroinstala ci na soustruhu. No potěš koště. :-\
Njn, vždycky se někdo najde, kdo takhle reaguje. Ale nebojte, dopadne to dobře.
V příloze je kdyžtak schéma a nástřel fyzického rozmístění komponent (další kabelové žlaby přijdou umístit ještě vertikálně). Asi bych se tu neměl chlubit komponentami z aliexpressu, ale jestli to jde, tak tenhle aspekt prostě ignorujte a představujte si značkové komponenty ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana