Žárovka a elektrotechnické mýty kolem ní nebo fakt víš už všechno?

<< < (10/12) > >>

Jan Alin:
Citace: Václav Třetí  07.04.2021, 21:38

KD 607 a KD 617

To vypadá na TW120  :),  ještě asi dva doma někde mám.

Zdenek Skotnica:
Citace: Václav Třetí  07.04.2021, 21:38

Nevím jaké  LED tam měl kol. Skotnica, ale ty s UR 3V byly všechny tak akorát na ukázku, že to může fungovat...... . . Ovšem doopravdové LED začaly až s typy, které měly čtyřmístný číselný kód. Ty už byly vidět i za denního světla, byly již ve třech tehdá běžných barvách a různých tvarech "normalisovanýc h" pouzder. Ty už byly na tehdejší dobu velice kvalitní a spolehlivé.     

Jaké LEDky jsem použil už nevím. I když se Tesla postupně ve výrobě LEDek zlepšila myslím že tehdejší NDReácké VQA které se daly také koupit byly kvalitnější a blbuvzdornější  ;)

Václav Třetí:
Citace: Jan Alin  08.04.2021, 07:09

To vypadá na TW120  :),     ještě asi dva doma někde mám.

Samozřejmě a nejen ty, také TW 140 měly stejné osazení konců. Také do TW 40 se dávaly, jenže tam díky 45V napájení nebylo třeba vybírat, tam stačily i KD 606 a KD 616. Pravdou je, že  v těchto zapojeních neodcházaly díky UCE0,   ale ponejvíc díky oscilacím. Tam se dělaly úpravy pomocí blokování báze tranzistoru T401 (KC 507) keramickým kondenzátorkem v řádu 100pF a Boucherotův člen na výstup. Problémy dělaly hlavně třípásmové reprobedny se složitějšími vyhýbkami. To se občas povedlo rozkmitat i původní provedení koncového stupně s KD 606 (607) a germaniovým 4NU74 (6NU74).

Jinak s těmi KD jsme dělali i konce jiné až do výkonu 100/200W.

Také doma ještě něco mám, TW 120, TW 140, TW 40. Také je ještě používám, na svoji jednoduchost to byla daleko lepší kvalita než třeba AZS 217

Jan Kelbich:
K těm LED : Jako mladý ucho jsem testoval, myslím, že to byla LQ110, závěrným napětím cca 566 V. V sérii odpor 30 kΩ. V pohodě vydržela.

Jan Kelbich:
Když jsme u těch žárovek, napadlo mě, zda někdo nevíte, jakou životnost měli žárovkové sedmisegmentov ky.
Sedmisegmetový display, kde segmety byly tvořeny žárovkovými vlákny.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana