Jaké znáte elektrotechnické mýty?
Zdenek Skotnica:
Nebo taky měření odporu zdroje (ideálně sítě) ohmmetrem.
[/quote]
Abychom se nedivili. Stačí říct "změř mi VNITŘNÍ odpor zdroje". A kolik elektrikářů by sáhlo po ohmmetru. Protože pojem " vnitřní odpor zdroje už několikrát slyšeli" :)
Peter Lovacký:
Citace: Rozvodak 31.03.2021, 22:06
Pane kolego, můžete mi říci, co se dá v životě lidském garantovat na 100%?
Jistá je jen zubatá...
Ale po milion prvý může upadnout kryt vypínače, nebo ho někdo u urazí třeba při stěhování. Stejně tak se může prodřít izolace... Rozdíl je jen v tom, že určitá rizika jsou očividná ale chránič se musí testovat tlačítkem nebo proměřit.
Na 100% sa v bezpečnosti EZ samozrejme nedá garantovať vôbec nič,... ale o tom predsa ani nijaké normy nie sú,..normy sú o prijateľnej hranici rizika...a je pre vás jeden mŕtvy človek z milióna prijateľné riziko?
A o rozbitých vypínačoch, poškodených izoláciách a ani o garancii na 100% som ja nenapísal nič. Ja som napísal toto:
Citace: Peter Lovacký 31.03.2021, 21:50
Garantovať podobne jak to normy vedia napr. pre plne funkčný kryt vypínača, ktorého sa človek bez akýchkoľvek následkov dotkne aj 100000x, ..rovnako jak sa 100000x bezpečne dotkne aj normovo funkčnej izolácie na kábli pod napätím...toto ja považujem za bezpečnosť podľa noriem,
Ja napr. dám na papier svoj podpis, že plne funkčný kryt vypínača a nepoškodená izolácia kábla chránia pre úrazom pri každom dotyku... Prečo by som to mal tvrdiť pri poškodených výrobkoch, tak to naozaj nechápem...
Dáte ale vy na papier svoj podpis, že chránič chráni každého a zakaždým?..kde zoberiete istotu že po teste tlačítkom nezabije napr. fén vo vani človeka na prvýkrát, a úspešnosť chrániča tak bude 0%?
Ja tu nepíšem nič o tom že chránič nemá vynikajúce vlastnosti v prevencii smrti a ťažkých úrazov, ...to sa vyjadrujem dúfam dosť zrozumiteľne že ich má, .....ja tu len píšem jak elektrikár v odbornej debate na odbornom fóre (kde verímže v prvom rade platia normy) svoje presvedčenie, že z pohľadu noriem chránič nechráni...
No ale keď ho uvidím jak ochranu pred zásahom elektrickým prúdom pred priamym dotykom v prílohe "A" alebo "B" v 4-41tke, potom rád zmením názor...
Vie ale radšej niekto podrobne a logicky vysvetliť toto?:
Citace: Peter Lovacký 31.03.2021, 21:53
Kto napr. vysvetlí, že prečo už pre osoby poučené chránič netreba?..ich životy sú menej dôležité jak tie laické?..
Alebo prečo netreba chrániť chráničom životy elektrikárov ktorým hrozí nebezpečný dotyk na 230V bez chrániča každý deň?
Pavel Horský:
Vie ale radšej niekto podrobne a logicky vysvetliť toto?:
Citace: Peter Lovacký Včera v 21:53
Kto napr. vysvetlí, že prečo už pre osoby poučené chránič netreba?..ich životy sú menej dôležité jak tie laické?..
Alebo prečo netreba chrániť chráničom životy elektrikárov ktorým hrozí nebezpečný dotyk na 230V bez chrániča každý deň?
Děláte to schválně, nebo jak?
Z vašich příspěvků přímo čiší, že postrádáte jakékoli logické myšlení a pak tu jen na základě vašeho pravděpodobnéh o postižení provokujete ostatní.
Dělá vám to dobře?!
Osoba poučená, osoba znalá...... tyto osoby by měli vědět, jak se bezpečně postavit k samotnému el. zařízení a to ať už jde o zařízení nebo jakoukoli část elektroinstala ce.
Měli by vědět, co si mohou dovolit a za jakých podmínek.
Každá z výše vyjmenovaných osob by měla být prokazatelně proškolena a seznámena s veškerými riziky. Máte dojem, že je to stejné i s běžnými uživateli elektroinstala cemi. Tady jim říkáme laici.
Pokud je to blbec, má smůlu. Blbci se tak nějak vždy vyselektují sami.
A teď si dám zase na chvilku oraz.
Nervy mám jen jedny a vy mi je svými příspěvky docela pěkně cucháte.
Peter Lovacký:
Jednoducho mám len iný názor, to je celé...prestať debatovať samozrejme nemám problém, šak aj tak len reagujem na príspevky druhých na tie moje...
A pekné sviatky všetkým želám.. :)
Jirka Š. Svejkovský:
Téma vlákna:
Citace
Jaké znáte elektrotechnic ké mýty ?
Tak tady jeden do seznamu:
Citace: Peter Lovacký 01.04.2021, 18:39
Jednoducho mám len iný názor, to je celé...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana