Jaké znáte elektrotechnické mýty?
Jan Kelbich:
Citace: Lukáš Láryš 29.03.2021, 18:04
Zásuvky v ložnici a pokoji nechci, jen jednu u dveří, protože vyzařují negativní (nebezpečnou) energii, já to úplně cítím. Ti co spí blízko zásuvek, tak z toho dřív, nebo později dostanou rakovinu. Jo, a tu zásuvku u dveří mi dejte na slabý jistič, aby to vyzařovalo jen málo. Ne že tam bude nějaký silný jistič, jak to běžně elektrikáři dělají. ;D
To je podobné, jako když si někdo kupuje Bluetooth handsfree sadu proto, aby neměl mobilní telefon vyzařující to škodlivé záření u hlavy, aby mu to nevyvařilo mozek. :)
Jan Kelbich:
Citace: Pavel Horský 30.03.2021, 09:25
A to je mýtus?
Musíme uvažovat, že v ochranných vodičích se mohou vyskytnout proudy i z jiných zdrojů.
Jan Kelbich:
Citace: Václav Třetí 30.03.2021, 12:13
V PEN a PE žádný chránič není a být nemůže.
I takové existují, četl jsem o tom. Ale je s nimi více problémů, než užitku.
Jan Kelbich:
Když se nám tu tak rozeběhla diskuse, přidám své :
4-pólová zásuvka je pro síť TN-C, 5-pólová zásuvka je pro síť TN-S. (Něco podobného už uvedl Martin Kurka).
I. Kirchhoffův zákon : Součet všech proudů vytékajících z uzlu je rovný nule.
V jazyce VHDL se kombinační logika popisuje paralelními příkazy, sekvenční procesem.
Když není možné učit která fáze je první, tak nemá smysl určovat jejich pořadí.
Existence hladinového klopného obvodu typu JK.
Prodlužovací šňůra smotaná na bubnu má větší indukčnost, tím je větší její impedance a proto se při zatížení více zahřívá.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Kelbich 30.03.2021, 20:19
Musíme uvažovat, že v ochranných vodičích se mohou vyskytnout proudy i z jiných zdrojů.
Kdo se pohybuje na dráze, kolem trakce, už asi ledacos viděl a zažil...
------------------
Dobrý mýtus je také "...ty si to nevypneš? Ne, já mám dobře izolované nářadí"
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana