Je možné a případně jak, připevnit zásuvku na zeď, na které je nalepen koberec?
Jan Franěk:
Jednou píšete hořlavost a podruhé třída reakce na oheň. Jak jsem psal, máte v tom guláš :-\
Citace: Jarda Ch. 28.02.2021, 22:43
Jsem docela zklamán tím, že tu nedokáží refundovaně odpovědět, za jakých podmínek jsou schopni to zrevidovat podle norem.
V pořádku. Zkuste se zamyslet nad tím, proč tomu tak asi je a proč vám nestačila dle mého jednoznačná nápověda.
PS: JInak musím souhlasit se Zdeňkem Dančákem. Koberec na zdi býval moderní tak před 15-20 lety. Po zkušenostech s údržbou, prachem a dalšími problémy které to v kancelářích přinášelo (u dětí alergie na roztoče a prach) už v podstatě neznám jedinou takovou kancelář, nebo pokoj v RD či bytě.
Jarda Ch.:
ja jsem laik a guláš v tom mít mohu. Terminy jsem používal ty, které píšou u koberce. Člověk z oboru by mě měl poučit, co značka Cfl znamená a ze to není hořlavost, ale třída reakce na ohen.
Tím kam jste mě navedl, jsem si pár věcí zjistil, takže mám lepší představu. (poklona) za nakopnutí. Na to co je a není moderní, se mohu zeptat na FB.
Václav Třetí:
Komu není rady, tomu není pomoci a když se chce pes bít, tak se hůl vždy najde. To mě tak napadlo jako odpovídající komentář po pročtení téma, které mi zpočátku nějak uniklo.
Asi bych uměl nalézt řešení, které by jakž-takž eliminovalo nebezpečnost věci, ale třeba jako radu zde nebo předmět zakázky bych to nepoužil. To by mohlo být řešení, pokud bych o koberec na stěně stál já sám a mohl bych to nejen zrealisovat, ale také dlouhodobě sledovat a kontrolovat.
Peter Lovacký:
Citace: Jarda Ch. 28.02.2021, 22:43
Jsem docela zklamán tím, že tu nedokáží refundovaně odpovědět, za jakých podmínek jsou schopni to zrevidovat podle norem.
Za mě má koberec reakci na ohen třídy C, je tedy možné na ně montovat zařízení, které splňuje montáž na hořlavé podklady třídy C a horší.
Podľa môjho je vaša otázka určená pre projektantov a výrobcov
Napr. ja jak revizák výber materiálov do EI nerobím,.. ale keď v PD vidím že o horľavom podklade projektant vedel, a že je montáž a zapojenie zásuvky v poriadku, tak výber EZ neskúmam, a z môjho pohľadu máte zásuvku v koberci vyhovujúcu, ...
No ale či to máte podľa projektu už tu nepíšete,... a tak si tu v debate každý „neprojektant“ píšeme čo si o tom myslíme z vlastných skúseností
Inakšie aj výrobca každého obkladového materiálu ktorý môže byť v priamom dotyku s EZ musí plniť všetky normy tak, aby jeho výrobok nešíril požiar v prostredí s EI v normálnych podmienkach používania,..
Osobne si myslím že to každý výrobca vie,...a že keď je koberec určený výrobok pre použitie na stenu s EI, tak že bude vyhovovať.. a hlavne keď prešiel skúšobňou..
Jjjj, a keď si spomeniem na všetky tie obsušené papierové tapety všade po panelákoch.... tak dneska by už mali byť sídliská vyhorené, ... no zatiaľ dajak držia.. :)
Jarda Ch.:
Citace
Komu není rady, tomu není pomoci a když se chce pes bít, tak se hůl vždy najde.
Tomu nějak nerozumím. Rady zde postrádám,až na jednu od pana Fraňka, který mě navedl na normy. Ikdyž jsem očekával jasnější odpověd, i tato byla užitečná.
Nikoho zde nebiju a ani já se necítím bit.
Já jsem zklamán z přístupu zde na tomto foru, protože jediný dojem, který si odnáším je, že pokud neco nevíš, neptejse, prože si upně blbej. Když se zeptám elektrikáře, tak neví a revizák by raději utekl. Pokud někdo neví, chápu, že nekomenuje. Pokud někdo ví a nechce poradit, pak nevím, proč komentuje. Pokud někdo nechce poradit, protože za to neplatím, pak postrádám smysl účasti na tomto foru.
V mém dotazu není nic, jestli mám na zed koberec dát, nebo ne. V mém dotazu je rize dotaz pro odborníka na normu, zda to jde a případně za jakých podmínek.
A (poklona) za příspěvek panu Peter Lovacký, který ho postnul v době, kdy já tento psal.
Panu Fraňkovi (poklona) za nakopnutí normama. (v předchozím postu mi vypadlo slovo (poklona) )
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana