Je možné a případně jak, připevnit zásuvku na zeď, na které je nalepen koberec?

(1/5) > >>

Jaroslav Chaloupka:
Je možné a případně jak, přidělat zásuvku/vypínač na zeď, na které je nalepen koberec?
Koberec chci nalepit na zeď v ložnici za postel.
Na zdi je jak zásuvka, odbočná krabice, tak i vypínač.
Obecně není problém do koberce vyříznout díru a vsadit zásuvku, ale asi to nebude tak jednoduché.

(Původní nesmysl "Zásuvka/vypínač na zdi polepené kobercem ?")

Jiří Schwarz:
Od toho nápadu bych rychle utíkal...
Předpokládám, že koberec bude dost hořlavý podklad a nebude jednoduché splnit požadavky pro montáž na tak hořlavý podklad tak, aby to nevypadalo nějak šíleně

Jarda Ch.:
Ten dotaz je můj. Zapoměl jsem, že tu mám registraci. Pokud je někdo schopen mě stotožnit příspěvek, budu rád.

Polepení zdi kobercem přeci není nic výjmečného a lidé to prostě dělají. Lepí se nejen koberce, ale také pvc, rákos a pod. Každý vyřízne díru a vsadí zásuvku. Názor lidí je "Je to přeci jako by tam byla tapeta." ale není. Dokonce jsem viděl i polepené zdi zátěžovým kobercem v kancelářích.

Já chci být odpovědnější a čekal jsem od zkušených, kteří se s tím museli již setkat, nějakou radu, normu ,  foto realizace a pod.

Mě se osobně se jedná o koberec třídy hořlavosti Cfi. https://www.mujkoberec.cz/figaro-/258371-metrazovy-koberec-figaro-41920-bezovo-bily.html#/rozmer_metrazniho_produktu-rozmer_na_miru_bez_obsiti

Může tento koberec být pod rámeckem ABB tango ?
Nebo jiný typ - výrobce... ?
Nebo musí být zaříznutý okolo rámečku ?
Nebo stačí překrýt nehořlavým materiálem ?
Nebo použít kryt pod vypínač proti ušpinění ?
.......?

Jan Franěk:
Výrobek, který má být instalován do tříd D, C nebo B, musí být testován podle ČSN EN ISO 11925-2 pomocí plamene působícího po dobu 30 s. Výrobek, který odpovídá požadavkům dle výsledku zkoušky podle ČSN EN ISO 11925-2, se dále testuje podle ČSN EN 13823, resp. podle ČSN EN ISO 9239-1- to samé platí pro podlahové krytiny.

Odpovídá vaše provedení těmto pořadavkům? Jsou vámi použité přístroje a materiály k tomuto vhodné?
Tak najdete odpověď. Osobně bych od toho také raději utíkal. Je to snažší, než hledat a zjišťovat jestli je to OK, protože ten čas s ověřováním mi jen tak někdo nezaplatí. Protože ani vy mi za dohledávání těchto informací nic nedáte, tak jsem vám dal pouze nápovědu a ostatní je na vás  ;)

Jarda Ch.:
Takže pokud krytina, v tomto případě koberec, splňuje třídu hořlavosti Cfi, lze bezproblému na tuto krtinu instalovat přístroje a rámečky Tango, protože tyto splnují podmínky pro instalaci na hořlavé materiály třídy B,C,D,E.

Nakonec je to opravdu za jistých podmínek tak jednoduché.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana