Lze udělat revizi pro nestandardní bytový rozvaděč nesplňující ČSN EN 61439?
Zdeněk Dančák:
Jsem opravdu laik, psal jsem to mnohokrát, klidně mi to přidejte do statusu "laik". Že rozvaděče nevyrábím jste uhodl, o lemře líné jste se hrubě zmýlil.
Rozvaděč bez štítků vznikne třeba tím, že při rekonstrukci (děláte ji z důvodu, že nejste spokojen se současným stavem, jako někteří RT) zachováte původní prostornou ocelovou skřín (900x700x250) se zaústěnými trubkami, namísto toho, abyste vyboural půlku domu a použil nový nástěnný rozvaděč, který schováte za sádrokarton. Když seženete dostatečně odborného člověka, tak i ten "štítek" se dá oficiálně dodělat (mám zajištěno), takže RT budou nakonec spokojení. Pokud bych ale štítek oddělal, tak realizátora označíte za "lemru línou".
K výpočtu. Jestli výrobce provedl výpočty pro případ zástavby do sádrokartónu (a specifikoval jeho tepelné vlastnosti a provedení) nebo připustil jakoukoliv zástavbu a přitom garantuje technické parametry (odvod tepla) , tak s tím nemám problém, výpočty jsou použitelné. Jestli stanovil něco pro nástěnné provedení a zástavbu do SK přímo neschválil (což nevím), tak by to bylo nepoužitelné. A co je pak větší prohřešek, sloupnutý štítek nebo chybný výpočet?
Jan Franěk:
Asi neumíte číst. Všechno je už v předchozích příspěvcích. A jen pro pořádek. Bedna bez štítku není rozvaděč, protože nesplňuje požadavky normy a dalších předpisů. Tečka . Nebaví mne vám to dokola opakovat
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana