Jak správně spojit zemnící pásek v kaskádových základech?

<< < (5/5)

Lukáš Rotrekl:
Pak ještě tato publikace: https://www.dehn.cz/sites/default/files/uploads/dehn/DEHN-CZ/pdf/Brozury/Archiv/ds162-zakladovy-zemnic-cz.pdf

Citace: Zdeněk Dančák  08.02.2021, 22:52

Přicvaknout ne rezavý roxor, to nebude ideální spoj.

Ta svorka je otestována na 50kA vlnou 30/350 us.  Samozřejmě pokud bude roxor před rozpadem, tak to bude stát za prd... Pokud bude fungovat i na půl, při tom množství..

Jan Franěk:
Citace: Lukáš Rotrekl  09.02.2021, 21:54

Ta svorka je otestována na 50kA vlnou 30/350 us.  Samozřejmě pokud bude roxor před rozpadem, tak to bude stát za prd... Pokud bude fungovat i na půl, při tom množství..

Přesně tak

Zřejmě má tazatel rád řešení - pásek i kšandy najednou, protože jen jednomu nevěří. Přitom si přidělává práci a tím ztrácí peníze. Pár svorek mu vše hravě vyřeší. Buď bych jen svářel, nebo použil testovaný=garantovaný  materiál DEHN.
Mají zpracovánu pěknou "kuchařku",      nabízí dostatečně široký sortiment a díky tomu je to hračka. Proč si to komplikovat materiálem ze kterého se loupe zinek ještě ve skladu VO, kde nemám garantovány vlastnosti a podobně.
Také je možnost z betonu vyjet drátem v PVC plášti. Pak se nemusí řešit přechody beton/zem, beton/vzduch, nebo země/vzduch, stejně jako u nerezu. To je oproti prostému FeZn prostě výhoda

Martin Havelka:
Všem velice d*kuji za reakce. Nakonec jsem se rozhodl, že zemnící pásek bude V4A a nejspíš se vydám i cestou HVI, jelikož by mi to odstranilo komplikace u jednoho svodu. Sice dražší cesta, ale na furt.

Jsem rád, že laikům jako jsem já, ochotně a věcně předáváte vaše zkušenosti. Tleskám a palec hore.

Lukáš Rotrekl:
Jako laik jste předvedl více znalostí a snahy o pochopení, než většina "hromosvodářů" ve většině jiných diskuzí. Jen nezapomeňte, že i hromosvod je vyhrazené technické zařízení a jako takové patří jeho stavba do rukou odborné firmě. Spojte se s Honzou Hájkem a zeptejte se jej kdo v lokalitě u vás má nějaké zkušeností s HVI a mohl by vám udělat dozor, případně pomoct se zobchodováním, ... 

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana