Jak správně spojit zemnící pásek v kaskádových základech?

(1/5) > >>

Martin Havelka:
Mám kaskádové základy vyztužené armováním. Nevím jak správně spojit zemnící pásek.

Zvažuji konec pásku ohnout do "U",   navazující pásek (ten co jde nahoru) taktéž do "U" a dvěma spojkami pásek-pásek je spojit. Takto spojit na všech místech kaskády.

Spoje zavázat antikorozní páskou, pak vulkanizační páskou a nakonec gumoasfalt.
K armování připojím zemnící pásek pomocí drátu.

Rád si nechám poradit.

Vít Rotrekl:
Proč tam chcete dělat to "U"? Podle by mě to stačilo dát normálně rovno, a dvě svorky vedle sebe. Výrazně méně práce, na menším prosotru.

Nebo mě něco uniká?

Jan Franěk:
Marně přemýšlím nad tím, co tím chtěl básník říci. Počkám až odpovíte kolegovi.

Nicméně osobně bych měl ještě pár dalších postřehů.

Nepoužil bych drát k vázání pásku k armování, ale svorky které mi zaručují i proudové spojení. Navíc to usnadňuje a zrychluje práci.

Pak bych asi zvolil také jiný postup k ošetření spoje a zvolil bych pravděpodobně  petrolátovou pásku.

Martin Havelka:
Citace: Vít Rotrekl  08.02.2021, 13:35

Proč tam chcete dělat to "U"? Podle by mě to stačilo dát normálně rovno, a dvě svorky vedle sebe. Výrazně méně práce, na menším prosotru.

Nebo mě něco uniká?

Ty dva pásky tvoří úhel 90°,  tím pádem se spojí pouze v jednom bodě (nevím jestli to stačí),  pomocí těch "Úček" je spojím ve dvou bodech (to jsem se tu dočetl, že se má spojovat pomocí dvou svorek).

Rád si nechám poradit

Martin Havelka:
Citace: Jan Franěk  08.02.2021, 15:33

Marně přemýšlím nad tím, co tím chtěl básník říci. Počkám až odpovíte kolegovi.

Nicméně osobně bych měl ještě pár dalších postřehů.

Nepoužil bych drát k vázání pásku k armování, ale svorky které mi zaručují i proudové spojení. Navíc to usnadňuje a zrychluje práci.

Pak bych asi zvolil také jiný postup k ošetření spoje a zvolil bych pravděpodobně  petrolátovou pásku.

Kolegovi jsem odpověděl, snad jsem to napsal srozumitelně.

Za ty svorky  (poklona) , použiju je.

Mám to armování svařit pro lepší přenos proudu nebo stačí pouze svázat drátem?

Ty spoje stačí pouze ochránit tou petrolátovou páskou nebo ještě něčím? Budu rád, když to více rozvedete. Mám v plánu tak ochránit i uřezané konce (pro jistotu) i když to bude vše v betonu.

Rád si nechám poradit.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana