Co si myslíte o záměru zakázat klasické žárovky?
Jan Hájek:
A safra, tady to žije ;D
Petr Doležal:
To Alfonss:
Ještě by to chtělo zohlednit několikanásobn ou výměnu žárovky, která má menší životnost než kvalitní kompakt. Např. mně kompakt fy Brilux ve stolní lampě jede už asi 21 tisíc hodin.
Nicméně, jedině ekonomika provozu může být jediným důvodem, proč dobrovolně opouštět tam kde je to možné klasické žárovky.
Zákon se mi z principu nelíbí.
Georgis Fasulis:
Pro pana Maixnera: Díky za vysvětlení našich nedorozumění - opravdu jsem nemyslel vás, myslím, že jsem vždy uváděl slovo "někteří" diskutující. S tím Edisonem je to pro mě novinka. Měl jsem zafixováno, jako drtivá většina obyvatel planety, že vynálezce žárovky byl Edison.
Tedy minimálně do doby, než mi pánové z divadla J. Cimrmanna vysvětlili, že úplně první, kdo vynalezl žárovku, tedy vlastně járovku (bohužel Francouzi to zkomolili na žárovku :-)) byl veliký Jára Cimrman.
S tím "poučeným" apod. tady na servru si nelamte hlavu, osobně neposuzuji lidi podle toho, co mají před nebo za jménem ani v klasických titulech, natož tady na servru, kde je to redakcí míněno spíš jako zábavný prvek, než jako seriózní označení. :-) Taky jsem nejprve nevěděl, co je to Cluster a přitom jsem byl jeho členem. :)
PS: Vidíte, vám vadí označení "světelné znečištění", přitom mě osobně by nikdy ani ve snu nenapadlo, že by to někdo mohl cítit jako nějáké skutečné znečištění. Mám dojem, že světelný smog používají astronomové běžně a nemyslí přitom, že je něco někde znečištěno.
Zato mi vadilo, vadí a vždy bude vadit jakékoliv nemístné paušální odsouzení skupiny lidí a vždy budu proti takovému nebezpečnému a zkratkovitému hodnocení ostře vystupovat. Jinak mi obecně řečeno nevadí nic, co neubližuje druhým.
Georgis Fasulis:
Pane Šlosárku, Vaše rozhodnutí o ignoraci mých příspěvků mohu jen přivítat a slibuji, že se budu snažit o totéž. Bude to ku prospěchu Vašemu, mému i ostatních diskutujících. Naše názory se míjejí obrazně řečeno stovky světelných let od sebe a nemá proto smyslu snažit se o jejich průnik.
Petr Doležal:
Sice mimo otázku, ale když se nakousla historie žárovky, ( či "Járovky" :) ), tak zajímavý článek:
http://elektrika.cz/data/clanky/clanek.2005-05-04.9175103980/view?searchterm=Lodygin
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana