Čím ošetřit povrch elměrového rozvaděče před zčernáním?

<< < (8/11) > >>

Rozvodak:
Citace: Pavel Horský  25.01.2021, 12:59

To je tedy něco  >:(
Pro mě toto určitě znamená zařazení ESTA Ivančice na seznam VELICE NEKVALITNÍCH FIREM.
A k tomu ještě toto jednání. To je opravdu hrozné.
Napíši jim na technické oddělení dotaz z pozice projektanta, zda mohu jejich výrobky s klidným svědomím doporučovat svým zákazníkům.
Jsem docela zvědavý, co mi odepíší.
Doufám, že mi doporučí barvu.
To abych ji pak začal automaticky psát do výkazu výměr jako předpřipravenn ost s pohledem do brzké budoucnosti.

Nezapomeňte jim poslat link na toto vlákno, ať vidí jaké je mínění odborné veřejnosti na jejich produkty.

HDS distributora od DCK, která je montovaná možná i dřív než ty elektroměráky, vypadá jako nová. Fakt hrůza.

Přitom se tak nějak očekává, že plastový pilíř bude bez údržbový. Nějaký natírání dnes nikoho nebaví ;D

555:
Citace: Pavel Horský  21.01.2021, 11:10

No to je opravdu veliký HNUS.
Jsem opravdu moc zvědavý co vám odpoví.

Naprosto souhlasím. A spíše než, aby jste to napravoval za své peníze(zakoupením barvy a promarnění svého času) mi přijde správnější obrátit se na https://www.coi.cz/ protože jak i z popisu dostupného zde https://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%A1_obchodn%C3%AD_inspekce
Citace

Kontrola
dodržování podmínek stanovených k zabezpečení jakosti zboží nebo výrobků (kromě potravin) včetně jejich zdravotní nezávadnosti, podmínek pro skladování a dopravu;
zda se při prodeji zboží používají ověřená měřidla (pokud ověření podléhají),  a zda používaná měřidla odpovídají příslušným předpisům, technickým normám či patřičnému schválení;
dodržování podmínek stanovených právními a jinými příslušnými předpisy pro poskytování určitých služeb a provozování některých specifických činností;
zda při uvádění výrobků na trh byly tyto výrobky opatřeny náležitým povinným označením, popřípadě zda k nim byl vydán či přiložen předepsaný certifikát, zda vlastnosti stanovených výrobků uvedených na trh odpovídají příslušným technickým požadavkům a podobně;
zda výrobky uváděné na trh jsou bezpečné;
tak tento výrobek ohrožuje své okolí (po dvou letech od uvedení v úžívání) (některé vlastnosti dobře popsal Jiří_Hrubý )
Pokud z toho vyčnívají opravdu skelná vlákna tak je dobré si připomenout https://cs.wikipedia.org/wiki/Silik%C3%B3za
Za mne nekupovat a varovat před takovým zmetkem. (norm)

Lukáš Rotrekl:
Citace: Rozvodak  25.01.2021, 13:32

Nezapomeňte jim poslat link na toto vlákno, ať vidí jaké je mínění odborné veřejnosti na jejich produkty.

Už se stalo.

Lukáš Rotrekl:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  19.01.2021, 08:41

To není pravda. Ostatní výrobci mají certifikaci pro E.ON také, záleží na vás, jakého výrobce si zvolíte.

Ona byla spíše řeč o tom, co používá E.on pro své rozvody. Ale pár let zpátky v E.onu nadávali na DCK a chtěli Estu, ale vysoutěžilo se DCK, tak se montovalo DCK.

Přemýšlím, kde mám namontovaný nějaký elektroměrák z té doby, abych se na něj zajel mrknout, jak vypadá.

Jiří_Hrubý:
Citace: Jan P  25.01.2021, 10:03

Oživení povrchu lze zajistit pomocí nátěru.
V současné době máme balení 21kg EFDEDUR barva WU1451HRA735 a 3kg EFDEDUR tvrdidlo HU0050

Mnou výše odkazované nátěry pořídíte v menších baleních, nicméně v návodu https://www.esta.cz/images/stories/Ceniky/Katalogy/KATALOG_VYR_M1.pdf
se píše, že
Citace

vnější povrch:Skříně plastové nevyžadují z hlediska povrchové úpravy žádnou údržbu.
Takže něco jako na flašce minerálky, drobná úsada či zákal není na závadu, tak sem tam zadřený kus skla v ruce a ohavnost před chalupou nejspíš taky není na závadu.
Je to přístup jako když si koupíte auto a máte 7 let na prorezivění. Můžete to mít jak lišku, ale dokud to není díra skrz, není důvod k reklamaci, protože to nemá vliv na funkci.
Ale když si zaplatíte, zařídíme vám výměnu rezavého dílu a klidně celolak, ale na váš účet.
Nic naplat, na elektrické vlastnosti to zatím opravdu vliv nemá a reakce obchodního oddělení je chvályhodná,   protože se nesnaží pomáhat zákazníkovi, který už koupil a není perspektivní,  s jeho problémem, ale hned nabídne řešení v podobě nákupu obří pixly předražené barvy.  (zle)
Ale on ten odbyt neklesne, jsou jiní,  kterým to pelichá a nikdo s nima nehne. Neexistuje výrobková norma, která by stanovila požadované vlastnosti v dlouhodobém horizontu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana