Čím ošetřit povrch elměrového rozvaděče před zčernáním?
Jiří_Hrubý:
No, v Praze mají rozum a já jsem byl jednou označen za zpátečnického, když jsem proloboval tenkocementový ER DCK. Naštěstí jen do doby, než se ukázalo, že komaxit se loupe, plast líná a navíc v obou je kondenzace.
Mimochodem, nemá někdo v rukávu elegantní řešení kondenzace v nerezovém RM zazděném na objektu? Obávám se že dojde k nevyhnutelné penetraci.
Tenkocement toto opět nezná.
Václav Třetí:
Citace: Rozvodak 19.01.2021, 14:23
... plechový rozvaděče pro venkovní použití umí málokdo udělat pořádně. Většinou je ošizený nátěr, 10-15 let a je vymalováno.
Ono to není umí - neumí. Ono se šidí.
Chybí některé operace a používá se nevhodný materiál. Povrchová úprava v práškové lakovně musí vydržet mnoho let, ovšem pokud se dodržují postupy a nešetří se. Komaxit vydrží hodně, ale důležitá je příprava, plechy odmastit a dostatečně opískovat. Také použití správného typu Komaxitu. Jsou verze pro vnitřní a vnější použití.
Rozvodak:
Citace: Jiří_Hrubý 19.01.2021, 16:00
No, v Praze mají rozum a já jsem byl jednou označen za zpátečnického, když jsem proloboval tenkocementový ER DCK. Naštěstí jen do doby, než se ukázalo, že komaxit se loupe, plast líná a navíc v obou je kondenzace.
Mimochodem, nemá někdo v rukávu elegantní řešení kondenzace v nerezovém RM zazděném na objektu? Obávám se že dojde k nevyhnutelné penetraci.
Tenkocement toto opět nezná.
Po pravdě, do nerezu jde málo kdo, takže vám nepovím. :-[
Citace: Václav Třetí 19.01.2021, 19:41
Ono to není umí - neumí. Ono se šidí.
Chybí některé operace a používá se nevhodný materiál. Povrchová úprava v práškové lakovně musí vydržet mnoho let, ovšem pokud se dodržují postupy a nešetří se. Komaxit vydrží hodně, ale důležitá je příprava, plechy odmastit a dostatečně opískovat. Také použití správného typu Komaxitu. Jsou verze pro vnitřní a vnější použití.
Tak jsem to i myslel. Kdyby byla možnost si připlatit, aby to vydrželo tak by to bylo fajn, ale tím se nikdo netrápí ...
Za mě mají plecháče smysl až když jde o společnou bednu nad dva elektroměry v pilíři.
Jan P:
Tak jsem poslal výrobci dotaz, obratem si vyžádali foto a zatím 2 dny ticho po pěšině.
Pavel Horský:
Citace: Jan P 21.01.2021, 09:08
Tak jsem poslal výrobci dotaz, obratem si vyžádali foto a zatím 2 dny ticho po pěšině.
No to je opravdu veliký HNUS.
Jsem opravdu moc zvědavý co vám odpoví.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana