Čím ošetřit povrch elměrového rozvaděče před zčernáním?

<< < (6/11) > >>

František Šohajda:
Citace: Jan P  21.01.2021, 09:08

Tak jsem poslal výrobci dotaz, obratem si vyžádali foto a zatím 2 dny ticho po pěšině.

Také jsem takových skříní několik viděl, ne jako RT ale jako cetující....js ou tam dodnes, nikdo to neřeší!! Je to podle mne velmi neprofesionáln í výrobek!! :o

Jiří_Hrubý:
Ideální je, když pak poroste mechem. Splyne s přírodou a nelezou z toho chlupy.
Otázkou je, za jak dlouho mech prokoření dovnitř.
Takových skříní jsou stovky, tisíce, další budou je přibývat.
Docela by mně zajímal vliv uvolňujících se vláken na životní prostředí, ale možná jsou eko.
Každopádně se to výrobci vyplatí. Koupíte, protože potřebujete a nic jiného není a aby kšeft nestál, koupíte od něj co pár let "kvalitní" homologovaný nátěr, protože vám skříňka pelíchá a hyzdí okolí. A až to bude neúnosné koupíte celou novou.

Jan P:
Ještě rok a bude tam taková brázda, že to zasypu substrátem a zaseju trávník. Ten pak pouze pravidělně posekám.

Jiří_Hrubý:
Hlavní problém je spodní pant. U některých typů má minimum "masa" a jak se ten plast rozkládá, jednoho krásného dne po otevření upadnou dvířka.
A to nemluvím o zlepšováku výrobce, kdy se upustilo od plastových čepů v pantech, to byly ještě ty skříně z plastu.
Přišly čepy v podobě L z nerezu. To bylo taky celkem fajn, ale nemělo to prostor pro dilataci, jakou měly ty plastový kolíky.
Hodně blbý bylo, když se v rámci úspor přešlo z nerezu na pozink dráty.
Ten tam prostě nabobtná a zarezne a při snaze o otevření se to celý vylomí.
Další evoluce jsou takový debilní mosazný dráty s natavenou plastovou zarážkou. Ten plast praská kolikrát už při montáži, ale aspoň to nezarezne.
Oč dražší by asi bylo místo natavování plastu použít jen osvědčený ohnutý drát ať už nerezový, nebo z mosazi.
Kdysi jsem volal do DCK, jak mám připojit do SP100 35AYKY pod tu šestku šroubek na nulový šině. Tehdy se o to docela zajímali, za rok se objevily skříně s osmičkami. Z toho jsem měl radost.
Od té doby bez rozdílu to jde nějak z kopce a nevím, zda tomu vládnou technici, nebo nenažranej manager. Napřed se upustilo od OEZ pojistkových spodků a přešlo se na nepříliš kvalitní hasmu a toreno, pak ty čachry s pantama, nakonec výrazné zhoršení kvality plastů.
Zrovna dneska jsem jel kolem VRIS, kterou jsem montoval v roce 2001. Je vyšisovaná od sluníčka, je na jižní straně, ale jinak jí není vůbec nic.
Vedlejší ulice je napájená z VRISky z roku 2017, pelíchá a začíná se drolit.
Asi je to jako se smaltovanými bezp. tabulkami. Stará oranžová tabulka, která měla snad olověné, nebo kadmiové barvy, je pořád čitelná, neoprýskaná a pokud neprorezne drží víc jak 30 let.
Nová moderní žlutá ekologická smaltovaná cedulka doslova oprší... Ale zase se nedostane olovo a kadmium s deštěm do spodních vod. :D

Jan P:
Přikládám komunikaci s výrobcem rozvaděče:

,
 obracím se na vás se žádostí o informaci, jakým způsobem lze řešit situaci degradované vnější strany elektroměrovéh o rozvaděče uvedeného v předmětu mailu.
Po cca. 2 letech od instalace (tj. po záruce),  původně hladký a jednobarevný, povrch zčernal a vystoupili z něho vlákna podobná skelné vatě. Nyní, v třetím roce po instalaci, je již velmi nevzhledný.
V bezprostřední blízkosti stojí o rok déle přípojková skříň od DCK Holoubkov a nevykazuje žádné vzhledové vady.
 (poklona)  za informaci
--------------
,
je možné zaslat foto stávajícího rozvaděče?

Děkujeme.
--------------
,
máte prosím nějaké info k níže uvedenému problému?
Foto jsem zasílal ve středu 20.1.
--------------
,
dle obdržených informací z obchodního oddělení,nemá stav rozvaděče vliv na mechanické vlastnosti.
Oživení povrchu lze zajistit pomocí nátěru.
V současné době máme balení 21kg EFDEDUR barva WU1451HRA735 a 3kg EFDEDUR tvrdidlo HU0050

Takže žádný problém není

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana