Čím ošetřit povrch elměrového rozvaděče před zčernáním?
Pavol Š.:
Slovenský výrobca HASMA ponúka ževraj UV odolný náter. Kde ho ale kúpiť to neviem - treba ich kontaktovať :)
https://www.hasma.sk/aktuality/vonkajsia-ochrana-polyesterovych-skrin-proti-uv-ziareniu/
Václav Třetí:
Při úpravách a lakování těchto plastů je třeba být opatrný, jak píše kol. Hrubý, používat silné rukavice, nebezpečí se skrývá ve skelném vláknu, což jsou ty ven lezoucí chlupy, ty se zapichují do rukou a vytvoří velmi špatně hojící se hnisavé boláky. Stejně tak je nebezpečné to brousit, v tom případě by bylo třeba použít ochrannou masku proti prachu a částicím, kus hadru nebo rouška není dostačující, musí být alespoň P2, lépe P3! Bohužel se stále v elektrotechnic e setkáváme s materiály zdraví škodlivými, nejen s již zakázaným asbestem.
Já jsem kdysi udělal na tyto materiály dobrou zkušenost se zelenou epoxidovou základní barvou (dříve obchodní název Epolex) na lehké kovy, která je svým principem hodně podobná použité pryskyřici v základnímu materiálu. Poté přelakovat syntetickou vrchní barvou. Pro tuto úpravu je ovšem dobré povrch přebrousit, aby výsledek vypadal a vydržel jak má.
Jiří Schwarz:
Nevím jak se liší materiály, které výrobci používají, např. u podobných skříní z Elplast Rokycany se po trochu delší době stává něco podobného, a výrobce se tím netají a dokonce doporučuje čím natřít (natírat)
Mají i 2 speciální nátěry - jeden na kterém moc nedrží jiné barvy, takže když se tam podepíše nějaký spejer, není problém to umýt, a druhý "proti polepení plakáty", má takové výstupky, aby to nešlo pořádně nalepit celou plochou a moc to nedrželo.
P.S. trochu jsme se kdysi na Amperu zasmáli tomu, že od termoplastů přešli u většiny produkce na termosety, ale název společnosti zůstal Elplast :D
Jan P:
Pošlu dotaz a odpověď pak přiložím sem.
Pavel Horský:
Mě tedy dost zaráží, že se musí plast určený do venkovních prostorů natírat, aby něco vydržel. To je docela Kocourkov, nemyslíte?
To také mohu nad pilířkem postavit třeba zděný přístřešek, abych udělal stín a nepršelo mi na něj :D :D ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana