Aké sú plusy a mínusy pripojenia vane na centrálne pospojovanie v jadre?
Peter Munka:
Citace: Rozvodak 17.01.2021, 21:09
No vidíte, tady je to tak normálně. Že každý zásah do neměřené části má být dopředu nahlášen a pak se to jde zaplombovat.
To je podla vsetkeho nejaky interny predpis a smernica, osobne si to vysvetlujem analyzou poctu cierrnych odberov v bytovych domoch. Nejakemu manazerovi v Exceli vyslo, ze usetri XY euro na plombovani. Distribucnu spolocnost totiz netrapi bezny cierny odber zo spolocnyych priestorov, ten je z jej pohladu merany a im skoda nevznika. Pri poradach na bytovom druzstve sa toto nikdy nespominalo, zrejme je to jeden pripad za par rokov.
Peter Lovacký:
Citace: Rozvodak 17.01.2021, 21:09
Pospojení je vždy vodič PE. Vodič PE je vždy někde spojen s vodičem PEN.
To áno, no ja som mal na mysli situáciu v tejto debate..
Nemal by sa ten doplnený vodič (pripojený hore v stúpačke na pospájanie kúpeľne a dolu na METku-PEN) označiť jak PEN?... teda keď už sa kvôli bezpečnosti dimenzuje tak, aby na neurčitý čas zvládol poruchu hlavného PENu, a teda logicky aj všetky jeho pracovné prúdy...
Jan Franěk:
Citace: Peter Lovacký 17.01.2021, 23:31
T...a dolu na METku-PEN) označiť jak PEN?... teda keď už sa kvôli bezpečnosti dimenzuje tak, aby na neurčitý čas zvládol poruchu hlavného PENu, a teda logicky aj všetky jeho pracovné prúdy...
A tohle jste prosím vzal kde? Můžete mi sem vložit konkrétní normu a článek, klidně i Slovenské? Nebo se jen něco domníváte?
Miroš Jan:
Jak to tak čtu, mají pořád někteří diskutéři, problém s vodičem PEN a PE. (zle)
Peter Lovacký:
Citace: Jan Franěk 18.01.2021, 15:23
A tohle jste prosím vzal kde? Můžete mi sem vložit konkrétní normu a článek, klidně i Slovenské? Nebo se jen něco domníváte?
Nemám na mysli normu ale prax...ono keď už niekto natiahne spoločné pospájanie PE cez stúpačku, tak tam dá v drvivej väčšine aspoň CYA25ku...ale určite nie 2,5ku
V norme je samozrejme na doplnkové pospájanie min. 2,5(4), no toto nikto nepoužije, nakoniec i p. Horský tu myslím spomenul lano...
V podstate je to dobre.., teda až do chvíle kým neodpadne PEN napríklad na prívode do bytu..potom nastane kľudne aj dlhodobo nedovolený stav prevádzky v poruche, ktorá sa nijak neprejaví, a čo prináša ďalšie skryté riziká..
Bližšie som vám možné riziká rozpísal do súkromnej správy
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana