Je mozne viest opticke vlakno v spolocnej chranicke s CYKY?
Vlado Konrád:
Nepovedali by nič. Bežne sa to tak robí. Takýto projekt som realizoval na jednej IBV. vn, TS, nn, VO a Optiku pre distribučnú spoločnosť. Projekt bol od ich vlastného projektanta. Naviac ER je majetkom odberateľa a okrem toho, že tam má energetika vlastné zariadenie - elektromer ,nemá s tým nič spoločné. Je bežné , že mikrotrubička končí v kábelovom priestore elektromerovéh o rozvádzača ako prívod a pokračuje ako vývod do rodinného domu. Máte tam 0,6m voľného priestoru od terénu k krytu ističa. Optika nie je elektrické zariadenie podobne ako kus suchého papeku v kabeláku.
Peter Lovacký:
Citace: Vlado Konrád 20.12.2020, 16:41
Nepovedali by nič. Bežne sa to tak robí.
To je dobre vedieť, to sa zíde..dik :)
Trochu zľahčím :)...keď ste napísal že:
Takýto projekt som realizoval na jednej IBV. vn, TS, nn, VO a Optiku pre distribučnú spoločnosť. Projekt bol od ich vlastného projektanta.
tak ma napadlo, že šak načo potom elektroprojekt ant kreslí do elektroprojekt u neelektrické siete ;)
Optika nie je elektrické zariadenie podobne ako kus suchého papeku v kabeláku.
Peter Lovacký:
Máte tam 0,6m voľného priestoru od terénu k krytu ističa.
Ešte ma tak napadlo, že či ten priestor pod rozvádzačom je vôbec rozvádzač...a podľa môjho nie je..
To keď si tam pod rozvádzač dakto zmotá aj záhradnú hadicu tak je to asi jedno...
Ten káblový kryt je vlastne len stojan pod rozvádzačom (podobne jak múrik v plote), a keď je optika tam, tak v rozvádzači vlastne ani nie je....
Iné by bolo kebyže vojde pod kryt ku ističu...tam podľa môjho nemá optika jak cudzia technológia čo robiť, podobne jak ITčkár bez osvedčenia
Vít Rotrekl:
Citace: Peter Lovacký 21.12.2020, 05:50
Iné by bolo kebyže vojde pod kryt ku ističu...tam podľa môjho nemá optika jak cudzia technológia čo robiť, podobne jak ITčkár bez osvedčenia
Jestli není jazyková bariéra a rozumím slovenčině dobře...
Předpokládám, že pojem SMART sítě už jste zaznamenal. Co vím tak s tím začíná PRE, a v Brně se má takto překopávat jedna část sídliště. V podstatě jde o to, že v distribučním kabelu např AYKY 3x240+120, je v prostřed ještě trubička na optický kabel, který se pak připojuje k periferiím - monitoring, ovládání atp...
Patrik Dedík:
Bezne to tak dávam.
Používam toto:
https://www.tesshop.sk/7-4mm-mikrotrubicka-hdpe-modra_d7640.html
Pred ER je takáto mikrotrubka od providera a k nej dam tuto moju, ktoru v dome zavediem do Racku.
Od ER do domu ide privodny kabel, s touto mikrotrubickou spolocne v kopoflexe.
Optika nepozna rusenie ako metalika
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana