Je mozne viest opticke vlakno v spolocnej chranicke s CYKY?

<< < (4/4)

Vlado Konrád:
Foto pekné. Máte aj katalógový list ? mne to príde ako samostatná mikrotrubička.  Ak je to v kábli, spolu s zafúknutou optikou ,  nechcel by som vysadiť a pripojiť novú skriňu niekde po trase, alebo robiť spojku pri poškodení  ;)

Rozvodak:
Citace: Vlado Konrád  22.12.2020, 11:10

Foto pekné. Máte aj katalógový list ? mne to príde ako samostatná mikrotrubička.  Ak je to v kábli, spolu s zafúknutou optikou ,   nechcel by som vysadiť a pripojiť novú skriňu niekde po trase, alebo robiť spojku pri poškodení  ;)

Ta trubička vede středem kabelu.
Katalogový list nemám.

Ižák Ctibor:
Treba si v otázke všimnúť aj túto časť:
Je pripustne viest chranicku na opticke vlakno v spolocnej chranicke (kopoflex) s vodicom CYKY (vedenie medzi elektromerovym rozvadzacom a hlavnym rozvadzacom v rodinnom dome)?

Tu by som zdôraznil, že sa jedná o "chráničku" opto-vlákna. Nie len o samotné vlákno. Pokiaľ sa natiahne tam chránička optovlákna a do toho zafúka samotné vlákno, nevidím žiadny problém. Alebo sa mýlim? Čo sa týka možnosti vzájomného rušenia, optiku súbeh nn vedenia nemá prečo rušiť.

Miroslav Revús:
Pokiaľ to nie je optika potrebná pre meranie alebo rozvod elektriny, tak ja osobne s tým problém mám. Z princípu. Oznamovacia technológia má byť uložená samostatne.

Využiť spoločný výkop je jedna vec, použiť spoločnú hadicu alebo trubku druhá.
Nepatrí sa to, lebo to zneprehľadňuje inštaláciu.

Nie som si vedomý, že by som to vedel napadnúť článkom normy, ale nepáči sa mi takéto riešenie.

Martin Kurka:
Mám dojem, že zafukovací trubička z HDPE není samozhášivá a neměla by tedy jít v souběhu se silovým kabelem.

Obecný optický kabel může obsahovat metalický napájecí pár pro opakovače, nebo vyhledávací vodič a to také není pro souběh se silovinou dobré. Navíc se v souběhu zkomplikuje případná výměna či oprava silového kabelu.
Takže tam kde optika neslouží energetice by bylo rozumné jít v jiné chráničce.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana