Jak nahodit starý jistič z roku 1972?

<< < (4/6) > >>

Rozmahel Vladimír:
Citace: Jan Šus.  01.12.2020, 07:42

...akorát bohužel v jednom vchodě je dle měření revizního technika citlivější, tak se občas stane (cca 1x měsíčně) že vypadne. Bohužel nikdo neví proč....
Ta věc nemusí být vůbec složitá. Jsou to unikající proudy.
To, že chránič vypíná dle RT dříve než by měl, bývá dáno tím, že je chránič již podrážděn dílčími unikajícími proudy celého vchodu. Předpokládám typicky centrální chránič s Idn 0,3A.
Pokud RT začně měřit, tak se mu potom takový chránič jeví jako vadný...
Aby toto mohl odpovědně prohlásit, musel by měřit na zcela odpojeném chrániči od odstatní el.instalace a mít na něm pouze přívod.
Může to dělat sousedův trochu vlhký boiler, další třeba stará trouba, pračka, apod...

Václav Třetí:
Obecně bývají nepřítelem chráničů všechny tepelné spotřebiče. Obvykle v nich poměrně prudkými změnami teploty bývají svody a občas unikající proud překročí hranici, kterou dokáže chránič ještě tolerovat. Pokud začne boiler shazovat chránič, bývá určen na opravu nebo výměnu, topné těleso již netěsní a i malý průnik vody zajistí dostatečný chybový proud na reakci chrániče.

Jan Šus.:
Díky, když to spadne tak vždy v 22 hodin +- nějaká minuta. Máme všichni jen jednofázové přívody do bytů a každý vlastní topení a boilery.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jan Šus.  01.12.2020, 09:03

Díky, když to spadne tak vždy v 22 hodin +- nějaká minuta. Máme všichni jen jednofázové přívody do bytů a každý vlastní topení a boilery.

Obvykle v 22:00 naskočí nízký tarif (tarif D25d) a začne se ohřívat voda a akumulačky. Takže máte nejspíš viníka.

Georg Karásek:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  01.12.2020, 09:49

Obvykle v 22:00 naskočí nízký tarif (tarif D25d) a začne se ohřívat voda a akumulačky. Takže máte nejspíš viníka.

(poklona) ,to jsem mel rozepsany a souhlasim,klonim se k Vaclavovu boileru,ale nakonec jsem to neposlal,protoze u me si to CEZ spina jak se mu zlibi,tak jsem zavahal jestli by to nemohlo delat jeste taky neco jinyho,ale nenapada me co :-)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana