Jak zaizolovat poškozený kabel ve zdi ?

(1/3) > >>

Jiří Mottl:
Při menším sekání ve zdi jsem trochu poškodil několik kabelů (Cu 3*1,5 od světla).
Na jednom je vidět modrý a zeleno/žlutý drát - poškozena pouze vrchní izolace. To bych asi moc neřešil.
Na druhém kabelu je poškozena izolace vnitřní v hnědém drátu. Měď ale vidět není. Má cenu to řešit nebo nechat být ? Výměna kabelu by znamenalo další větší sekání a to už se mi nechce. Lze to zatěsnit nějakou tekutou izolací ?
Na internetu jsem našel třeba toto:

Miroslav Minařík:
A návod říká ...

Návod k použití:
Pred použitím dobre protrepejte. Vodice nebo svorky musejí být pred
nanesením izolace cisté a suché. Šteteckem nebo nakapáním naneste kapalnou izolaci na oblast spoje. Nechejte 5 minut zaschnout a má-li se dosáhnout silnejší vrstvy, aplikujte kapalnou izolaci podruhé. Prípadné následující vrstvy pro vytvorení až extrémne silného pokrytí aplikujte vždy v petiminutových intervalech. Izolace dokonale zaschne behem 24 hodin.

Pozor: ... Pri práci dodržujte normy a predpisy.

A zbytek níže v příloze ...

Jiří Mottl:
takže to asi funguje normálně  :)

Já spíš jestli to má cenu dělat a jestli tato lahvička není něco divného, jestli se to vůbec běžně používá.

Peter Munka:
Prvy krok je jasny, natierat to pripravkom z tuby. Ak je to v stene, ake su poziadavky na bezprasny povrch kabla a jeho vodicov ? Co je dalsi krok ? Zahodit to omietkou ? Osobne by som v pripade poskodenia vylucne izolacie, bez narusenia medeneho jadra volil samovulkanizac nu pasku. Pri poskodeni vodica lisovacie spojky a teplom sa stahujuce izolacne rurky s lepidlom.

Jiří Mottl:
kabel ještě nemám ze všech stran odhalený a radši bych ho už ani moc neodhaloval, abych ho ještě víc nepoškodil. Takže samovulkanizač ní páska nepřichází v úvahu. Já bych to očistil od prachu, ostříknul vodou aby to bylo úplně bez prachu, nechal uschnout, natřel tou tekutou lepenkou a zahodil omítkou.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana