Jak zaizolovat poškozený kabel ve zdi ?

<< < (3/3)

Jan Bocek:
Citace: Jiří Mottl  29.11.2020, 20:37

Při menším sekání ve zdi jsem trochu poškodil několik kabelů (Cu 3*1,5 od světla).
Na jednom je vidět modrý a zeleno/žlutý drát - poškozena pouze vrchní izolace. To bych asi moc neřešil. .....

Citace: Georg Karásek  30.11.2020, 08:54

K tomu bych mel taky jeden dost nepopularni nazor z praxe,stalo se mi. Prijde na to,kde se to stalo,jestli u me doma,poradim si ,jednoduse a levne,co mozna bezpecne  a bude to v poradku,paklize mi to tak vyhovuje. Bezna praxe nekde jinde je pri praci za penize,.....

Z  dotazu vyplývá, že si tazatel sám při sekání poškodil vnější isolaci kabelů a chce to opravit. Sám našel řešení a ptá se na zkušenosti, jak na to.

V případě firmy pracující na rekonstrukci a poškození kabelu, tak kabel vymění a ještě i zadarmo zaomítají sekání navíc. To je samozřejmost, protože podle OZ musí konat odborně a řádně. Chytrý zákazník nezaplatí ani fakturu.....po kud se nedomluvíte. Již v dávných dobách platilo, pokud způsobíš škodu, tak to 4 x vynahradíš.

Otázka zněla JAK zaizolovat poškozenou izolaci kabelu ve zdi.

Georg Karásek:
Vazne se chces hadat a slovickarit? Ja opravdu ne-e. A kdyz opravit,tak poradne,tedy dokonale,zadny ze se mi neco uz nechce........ ..tedy uplne odkrejt,zkontrolovat drat a kdyz je dobrej,nenaseklej,jak drat sam,tak i kolem dokola preizolovat jinak se to muze casem vymstit,kdyz dojde treba na vymenu svetla za nejaky silnejsi. Kdyz je naseklej,tak mu nezavidim, a to at je to doma,natoz u nekoho.  Me z otazky neplyne jestli delal na svym,nebo se mu to stalo u nekoho........ Ale jinak,at je klidne po tvym,me hlava bolet urcite nebude :-)

Georg Karásek:
Citace: Jan Bocek  30.11.2020, 20:27

Otázka zněla JAK zaizolovat poškozenou izolaci kabelu ve zdi.

Jeste malickost,otazka mohla tak znit,ale padlo tam taky neco o "mensim sekani" a moje zkusenost je takova,ze jak se seklo do izolace,casto byl drat jak ne v haji,tak urcite "nacatej"  ac izolace drzela,natoz kdyz i ta slezla!

Jiří Schwarz:
Nechci se hádat...
Je dobře, když se to provozovatel snaží opravit a ne jen "zamaskovat"
A když nevidím na vlastní oči skutečný rozsah poškození, ani bych nechtěl poskytovat nějakou závaznější radu

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana