Čo si myslíte o revízkach podľa cenníkov stavebnej výroby?

<< < (6/6)

Peter Lovacký:
Citace: Kamil Novák  15.11.2020, 14:03

Několikrát se mi stalo, že se zákazníkovi zdála cena vyšší, než předpokládal. Ostatně jako mě třeba někdy v autoservisu.
Pak nebylo nic jednoduššího, než vzít revizní zprávu a v ní dohledat jakoukoli položku a tu porovnat s výčtem v ceníku. A bylo po problému.

Tak dajak to myslím s tým cenovým stropom, akurát si myslím že s ceníkom sa má riadiť ten čo službu kupuje a nie ten čo ju predáva...ten čo svoju službu predáva, tak ten nech si píše svoje vlastné neoficiálne ceníky jaké sa mu zachce, a čaká kto si ho vyberie a zaplatí mu...toto je celkom určite v poriadku.

Ja ale píšem o oficiálnych ceníkoch ktoré majú zmysel len pre toho kto si služby na trhu kupuje, je ekonomicky gramotný a zodpovedný, a chce vedieť odbornú a nezávislú slžbu názor tretej nezaujatej strany ktorá sa oceňovaním živí

Dajme tomu, že som kúpil drahý elektro ceník 2020 a vyznám sa v ňom
Potom mi príde celkom normálne že zaplatím tomu kto pýta cenu z roku 2020 alebo nižšiu, jak tomu, čo už dneska vie ceny z roku 2030

Podľa môjho keď sa revizák vyzná dneska v ceníkoch, a vie ich aj na trhu zodpovedne používať, tak to tiež len zvyšuje jeho kvalitu poskytovanej služby

Celkom by ma zaujímalo, či už si dakto prerátal dajakú svoju revízku podľa ceníka...len tak pre seba, že jak sa trafil do svojej ceny a do Nh...
Bo ja si furt myslím, že keď sa dakto vyzná v elektrorevízny ch cenách a položkách, a vie si poctivo zrátať rozsah svojej EI, tak ten má aj právo položiť všetkým revizákom cenový strop z aktuálne platného ceníka,...a tí nech si to potom porovnajú so svojimi cenami a slobodne sa rozhodnú ... to nemá nic spoločne s diktovaním ceny za kolľko majú robiť, a tak som to aj myslel

Jirka Š. Svejkovský:
Jistě, zákazník si může určit cenový strop. A taky to často dělá (nekoupím kolo za víc peněz, než tisícovku). Pak by se mu taky mohlo stát, že nikoho za takové peníze nesežene (nebo bude chodit pěšky).

Peter Lovacký:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  16.11.2020, 06:54

Jistě, zákazník si může určit cenový strop.

No a ja tu vlastne od začiatku píšem o tom, že by na ten strop mal byť použitý cenník....a určite nie o tom, že jak majú vyzerať jednotlivé ponuky na súkromných weboch, jak si to daktorí vysvetlili.... tam nech si každý o sebe píše čo sa mu zachce..
Akurát som napísal, že keď si dakto oceňuje sám seba, tak by mal najprv aspoň vedieť koľko je ten "zlatý stred" aby nevyzeral celkom "mimo" keď si potom náhodou jeho ponuku dakto oficiálne overí...to ho potom ťažko osloví (celkom iné je keď už sa zmluvne spolupracuje, jak napísal p. Bocek že už má svojich klientov, tam je dohoda na cene jasná)

Mňa napr. dosť štvú všelijakí objednávatelia čo nemajú ani páru o robote revízaka, majú revízky len od podvodníkov čo opisujú z posledných a podliezajú ceny, no a potom takí obstarávatelia chcú "šetriť" podľa zákona o verejnom obstarávaní, a napíšu do zákazky tzv. "obvyklú" cenu, ktorá je aj 10x nižšia jak tá ceníková...no a šmejd je na svete >:(

Si preto myslím, že keď sa povinnosti na jednotlivé úkony z 2000-6ky správne rozrátajú podľa ceníkových položiek, tak že toto je ten správny základ (opis zákazky) na revízku, a že cena je až druhoradá keď je revízia spravená v zákonom požadovanom rozsahu jak má správne byť

Citace: Jirka Š. Svejkovský  16.11.2020, 06:54

Pak by se mu taky mohlo stát, že nikoho za takové peníze nesežene (nebo bude chodit pěšky).

Presne toto som napísal keď som dal za príklad toho starostu....
Keď vie, že revízka stojí 3000e, tak nech ponúkne,2000e...no a keď sa nikto neozve tak nech zdvihne cenu, a teoreticky aj nad ceníkovú.... no len to potom už kus kope tunel za naše dane  ;)

Vlado Konrád:
Starosta nemá čo ponúkať, pokiaľ ide o verejné obstarávanie. Podmienky musia byť v súťaži rovnaké pre všetkých. O cenu sa potom férovo pobijete s ostatnými uchádzačmi.
Inak cena práce nie je to, za koľko to chcete predať ale to, za koľko je ochotný objednávateľ kúpiť.

Peter Lovacký:
Citace: Vlado Konrád  16.11.2020, 11:24

Inak cena práce nie je to, za koľko to chcete predať ale to, za koľko je ochotný objednávateľ kúpiť.

Hej...toto tu celý čas vysvetľujem  :)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana