Jak instalovat schodišťové LED osvícení aby šel regulovat jas?

<< < (7/9) > >>

Vojtěch Běhunčík:
Ještě mi nedalo s tou kouřící hlavou ... tady v příloze je taková hlava nakreslena ...
V textu je také uvedeno:
---Google upravený překlad---
Nejběžnější LED pásky jsou navrženy se skupinou LED v sérii s omezovacím rezistorem. Výrobci zaručují, že rezistory mají správnou hodnotu a umístění na pásku, takže LED diody budou méně citlivé na změnu napětí. Protože jejich proud je již regulován, vše, co potřebují, je konstantní napětí pro napájení LED diod.
---

Vojtěch Běhunčík:
« Odpověď #26 3.11.2020 17:30 » Nikde se o nemožnosti stmívání nic nepíše.
Podle návodu k použití od Kanluxu (v příloze "Kanlux-schod.pdf")
je svítidlo označeno piktogramem P11:  "Výrobek nespolupracuje s regulacemi intensity osvetlení."
---
Za dobu, co si tady dopisujeme, už se dalo něco vyzkoušet - například Si dioda v propustném směru = úbytek cca. 0,7 V;
viz Peter Munka « Odpověď #18 kdy: 3.11.2020 09:01 »
Ak to chcete bastlit sam, este si mozete nakupit diody za par korun a postupne ich davat do serie, cim napatie klesne o priblizne 0.6 - 0.8V / dioda. Vhodny typ (pre celkovy odber do 3A) je 1N5408 a pre prud do 1A je to 1N4007.

---
Poslední možnost je přelepení málo průsvitnou páskou.

Otakar Dosbaba:
Tak daleko jsem ten montážní návod nezkoumal. Jenže na co takový návod je? Nepopisuje a téměř neinformuje o ničem podstatným. Pouze alibistickými frázemi ochraňuje prodejce a výrobce před neznalostí laického spotřebitele a eliminuje tak z toho vyplývající reklamace. Kdyby součástí tohoto pseudonávodu nebylo univerzální, v tomto případě ale chybné upozornění o nespolupráci s regulací intenzity (platící pro převážnou většinu LED světel s DC/DC konvertory) a naopak uvedeno malé schémátko, co je konkrétně uvnitř, mohlo by to naopak zvýšit prodej. Minimálně projektantům a elektrikářům by to přineslo jednoznačnou vyčerpávající informaci, jak a k čemu se to dá připojit a co od toho lze očekávat.

Vojtěch Běhunčík:
Věci by skutečně pomohlo odhalení toho "... co je konkrétně uvnitř ..."
... označení SMD čipu ...
Pak by už nebyl problém zjistit parametry světelného zdroje a navrhnout řešení.

Martin Janovský:
No já už každopádně objednal zdroj+regulaci napětí. Uvidíme aspoň na čem jsme....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana