Čím zakrýt vstup CYKY kabelu do pružinových svorek termostatu?

<< < (4/4)

Petr DolejsiXXXX:
Citace: Jan Franěk  23.10.2020, 12:52

Ano, ale to není tento případ. Zde tazatel koupil (dle foto) něco z nejbližšího velkoobchodu, nebo hobymarketu.
...

Pro kontext, objednal jsem z internetu tento termostat.
https://www.elventil.cz/general-life-ht250s-set-bezdratovy-termostat

Jde o maly byt. Doma je nekdo skoro porad, ale kazdy mame nepravidelne smeny, tak je jednodussi jen upravovat teplotu koleckem nez resit programovani. I puvodni termostat jsme nakonec naridili na konstantni teplotu a jen tu a tam upravovali o stupen dva nahoru, dolu.

Jiří Schwarz:
Citace: Václav Třetí  23.10.2020, 11:26

... Docela by mě zajímalo, kdo tam provozuje zařízení, které dokáže trvale tak rušit a k čemu slouží.
...

On je problém v tom, že se dost používají jednoduché přijímače, v podstatě superreakční detektor, a ten má hodně široký vstup a může mu vadit i signál na trochu jiné frekvenci.
Např.:
- zařízení VAM na frekvenci jen pár MHz nižší
- nějaký radioamatér, pásmo 430 - 440 MHz je jedním z těch, které mají možnost radioamatéři používat a na rozdíl od nějakých 10mW, co používají různá ovládání, teploměry, zvonky... se tam běžně používají výkony v jednotkách až desítkách W (ne každý to má, ale v intravilánu je možné použít až 750W)

Václav Třetí:
Tohle všechno vím, samozřejmě, že dálka k autu je "primitivní",  běžně vyhovuje, toto je extrémní záležitost.  Já jsem uvažoval víc ke konkrétnímu zdroji, protože tam to je doopravdy problém už léta. Navíc to bylo míněno jako řečnická otázka, protože jsem nekonkretizova l místo.

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Václav Třetí  23.10.2020, 11:26

... ale pásmo 433 MHz je stále plnější, ...
Kromě volného pásma 433 MHz (všeobecné oprávnění VO-R/10/01.2019-1; 10 mW e.r.p.) se používá pro přenos dat i pásmo 868 MHz (stejné všeobecné oprávnění jak pro 433 MHz; 25 mW e.r.p); viz Využívání vymezených rádiových kmitočtů

V souvislosti se souběžným vláknem "Jaký je důvod omezení příkonu LED žárovky u svítidla s paticí E27? " a grafem v odpovědi Jana Fraňka (#15 23.10.2020 12:15) je třeba zdůraznit, že takový impuls také produkuje široké spektrum rušení - jak mi povrdil soused radioamatér: rušením od spínaných zdrojů jsou ve městech krátkovlnná pásma téměř zahlcena.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana