Proč se ubrousí uhlíky v elektromotoru?
lajk654654:
Vážení, (poklona) všem za reakce. Po roce a půl u nového originálního motoru opět rozdrolené a rozpadlé konce uhlíků, ačkoli samotný uhlík má stále dostatečnou délku. Uhlík je jak vně motoru, tak celý ten střed motoru je jím poměrně obalený. Nenapadá mě, co bych mohl dělat jinak a tak změním značku vysavače, další motor se mi kupovat nechce a samotné uhlíky měnit nechci, vzhledem k tomu co jste mi napsali.
M S:
Vyskúšajte Miele. Pri kúpe spolu so sadou originálnych vreciek a filtrov 5r záruka. Mal som niekoľko z ich vysávačov rozobraných na atómy a ide o výrazne kvalitnejší výrobok, ako Dyson.
Jiří Kantner:
Vylamovani uhliku mohou zpusobit take vibrace. Mohou mit puvod v nevyvazene turbine a nebo nasledkem vysokych teplot ktere mohou zpusobit ovalitu kolektoru(komutatoru)
Pozadavky na energetickou tridu A vedly vyrobce ke zvysovani otacek motoru vysavacu u nekterych jdou otacky k 50000 za minutu a je otazka jestli nahradni dil oznacovany jako motor je v celku i s turbinou nebo servis meni opravdu jen motor. Mozna by pomohlo nafotit komutator i uhliky a nekdo zezdejsich expertu bude vedet vic.
Václav Třetí:
Příčinou vylamování uhlíků (kartáčů) je jejich přehřívání. To vzniká při závadě vinutí motoru. Nejvíce se na poškození uhlíků podílí přerušení vinutí v rotoru, kdy od komutátoru jdou jiskry až v řádu 10mm, Obdobně se projevuje mezizávitový zkrat v rotoru mezi jednotlivými cívkami. Provoz motoru s touto závadou je velice dobře slyšitelný ve změně zvuku a vede k přehřívání nejen uhlíků, ale též komutátoru. Jednotlivé kontaktní plochy (lamely) mají nepravidelně opálené hrany a postupně dojde k jejich nadzdvižení a uvolnění až k celkové destrukci komutátoru. Kartáče se rozpadají nejen vlivem tepla, ale též jsou doslova odsekávány vystupujícími lamelami. Zbytky uhlíků jsou pak rozházeny odstředivými silami v motoru i v jeho okolí. Může dojít až k roztržení celého komutátorového unašeče a destrukci pouzder uhlíků.
Poškození a nevyvážení turbínek (oběžných kol) motoru je možné, zejména pokud došlo k nasátí hrubších nečistot do motoru při poruše filtračního materiálu - protržený sáček na nečistoty a chybějící nebo nedokonale nasazený předfiltr motoru.
Značka Dyson má dobré reklamní akce, měl jsem nějaké jejich výrobky rozebrané a vysoká kvalita to není. Řekl bych, že u některých typů je prodejní úspěch dán futuristickým vzhledem.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana