Mam 380V/24A se zasuvkou 220V, jaka je zatizitelnost?

<< < (4/4)

Jan Franěk:
Citace: Jan Kelbich  04.01.2021, 14:25

.. Docela by mě zajímalo, kde se tedy ty hodnoty vzaly, když neodpovídají výpočtu.
......

Jistě půjde o dohodu mezi Evropskými zeměmi  ;) kam také patříme . Nicméně jak sjem psal, jde o jasně definované značení, proto je tato hodnota správně, byť výpočtově i měřením to může být jinak. To samé bude platit o tom že hodnoty vyjadřujeme v efektivních hodnotách. Pravděpodobně k tomu měli odborníci i nějaký logický důvod, který nám uniká. Možná kvůli zjednodušení výpočtů, ale ve finále je mi to jedno. Pracuji s nástroji které mám k dispzici  o:-)

O té tolranci vím, a počítám s ní při návrzích.
..

O tom nepochybuji. Jen jsem chtěl vysvětlit těm co to nevědí, proč je 400/230V vlastně správně

Ono se to klidně změní i během několika ms. A vzhledem k té toleranci může být v síti cokoliv od 360 V do 440 V.

Máš pravdu. Vyjádřil jsem se nepřesně. Nemělo tam býti třeba za 5 minut, ale že hodnoty se mění každým okamžikem, v závislosti na mnoha předvídatelnýc h i nepředvídateln ých okolnostech, ovšem jen v rámci dohodnuté tolerance. Jinak nejde o běžný stav. Nicméně nic to nemění na tom, co jsem k tomuto tématu napsal.  ;)

Myslím že není třeba se o tom více rozepisovat  8) ,  že si rozumíme

Vojtěch Běhunčík:

... např. řady hodnot E3 až E192, ale i řady R (řady hodnot pro strojařinu) nejsou takové, jaké bychom očekávali. Nikdy se mi ty řady nepovedlo vygenerovat, tak jak jsou v normách, ať už jsem zaokrouhloval jakkoliv a přidával jemné konstanty násobné i aditivní, vždy se mi několik hodnot lišilo. Docela by mě zajímalo, kde se tedy ty hodnoty vzaly, když neodpovídají výpočtu...
Přednostní (Vybraná čísla) jsem nikdy nezkoušel generovat, ale beru je tak jak jsou - i když v odkazech pro strojnické
Renardovy řady nebo elektro řady vybraných čísel Exx vzorce jsou.

Vojtěch Běhunčík:
Citace: Vojtěch Běhunčík  04.01.2021, 19:23

Přednostní (Vybraná čísla) jsem nikdy nezkoušel generovat, ale beru je tak jak jsou - i když v odkazech pro strojnické
Renardovy řady nebo elektro řady vybraných čísel Exx vzorce jsou.

"Elektro" řady zde:
E3, E6, E12, E24, E48, E96 a E192

Pavel Ryšavý:
Citace: Vojtěch Běhunčík  04.01.2021, 19:23

Přednostní... čísla¨jsem nikdy nezkoušel generovat, ale beru je tak jak jsou - i když v odkazech pro strojnické ... vzorce jsou.

No pokud se podíváte na vámi odkazované stránky, tak třeba u řady E24 najdete poznámku, že z neznámých historických důvodů se osm hodnot normalizovanýc h liší o vypočtených.
Co koho vedlo k tomuto řešení se mi dohledat nepovedlo.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana