Mam 380V/24A se zasuvkou 220V, jaka je zatizitelnost?
Radek..S:
Laicky dotaz, mame v garazi ze stare ovalne 380V zasuvky predelanou zasuvku na 5tikolik a tato zasuvka je doplnena jeste o standardni 220V zasuvkou. Je to takovy ten kombinovany komplet, ne ze by byla zvlast vyvedena.
Muj dotaz, kolik tato zasuvka na 220V unese, kdyz cele to je 380V/24A?
Je mozne, ze to unese jen 8A, jako 24/3=8A, ze by jednotlive faze L1/L2/L3 mely tak slabe zatizeni.
Václav Třetí:
Pokud je jistič typu J7K50 hodnoty M24,7A, měla by být použita zásuvka 32A. Z každé fáze je tedy možné odebírat 25A, ovšem v kombinované zásuvce 32A je uvnitř jištění té vestavěné jednofázové zásuvky pojistkou 16A.
POZOR! Motorová zásuvka nesmí být v provedení 16A, v tom případě se musí vyměnit předřazený jistič za 16A.
Jan Franěk:
Možná se pletu kolego, ale prozatím všechny tyto kombinované zásuvky které jsem měl možnost instalovat, byly vybaveny skleněnou 10A pojitkou.
Jinak samozřejmě souhlas. ;)
Václav Třetí:
Žiju v doměnce, že tam je 16 A. Před nedávnem jsem byl řešit právě nefunkčnost zásuvky 1F v této kombinaci a byla tam 16A, ovšem je možné, že už byla vyměněná. Když jsem před delším časem tyto zásuvky montoval, tak se přiznám, že jsem hodnotu pojistky neřešil.
Lukáš Malík:
Je tam trubičková pojistka 10A-čumím na to právě, nový výrobek, OEZ řada IZVZ 3243 ....
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana