Kolik dnes stojí školení po internetu?

<< < (4/5) > >>

Pavel Horský:
Ano, když se práce má dělat pořádně, není to nikdy jednoduché.

Já tu přesto vidím dvě skupiny, které je potřeba od sebe oddělit.

Jsou tu školitelé, které tato činnost převážně živí. Tito školí všeobecně o normativních úskalích v našem oboru. Tito "nelobují" za svého zaměstnavatele, za své výrobky.
Zde máme agenturu, která uspořádá školení, kde bude několik těchto školitelů a budou hovořit např. k novinkám v oboru, k právním záležitostem atd. atd.
Agentura si pak řekne o peníze a je na každém z nás, zda na platbu přistoupí, zda mu nabízené informace za to stojí.

Pak tu máme druhou skupinu, kde jsou školitelé zaměstnanci mamutích firem a ti školí převážně z důvodu prospěchu svého živitele. Ano, je to samozřejmě i pro dobro posluchačů. Ti pak budou vědět, jak nakládat s jejich výrobky. U těch mi pak přijde celkem divné, že ještě natahují ruce a berou si od posluchačů peníze.

Nechci touto úvahou nikoho urazit. Jen to tak prostě vidím já.

Jan Bocek:
Citace: Jan Hájek  18.10.2020, 18:30

Za sebe musím říct, že.....[/i]

Alfa a omega je samozřejmě využitelnost informací,
pokud mi získané znalosti umožní vydělat, není problém zaplatit hodně - je to jako s profi vrtačkou.

Anebo ze mne ta informace udělají profíka.....

Za sebe musím říci, že připravit kvalitní seminář vyžaduje mnoho času a námahy. Kdo to nezkusil, neví o čem to vůbec je. Jsou zde dva pohledy. Jeden ze strany přípravy školení a druhý ze strany uživatele.

Jsou pomalu pryč doby i když přežívají, kdy na školení jezdili zaměstnanci firem. Byla to služební cesta s náhradami a v podstatě trochu společenská záležitost a výlet. Dneska se situace podstatně změnila a jedna se o úplně jiné posluchače. Většinou jsou to OSVČ a právnické osoby s SRO firem. Tak se stává posluchač náročnějším, protože jeho zájem je získat znalosti a dovednosti, které následně zúročí.

Účast je proto dobrovolná a cena? Jsou vždy dvě skupiny, která něco chce a druhá, která je ochotna dávat.

Pokud chci absolvovat nějaké školení, seminář, Webinář, tak bych měl se zaměřit na první fází vzdělávání a to na sběr informací dané problematiky. Takto vyzbrojen očekávám, že seminář mi pomůže s druhou fází vzdělávání a to s roztříděním informací. Prostě mne poposune k tomu "jak na to". Zvýší se moje odbornost. A třetí fáze již záleží na mne, to je aplikace poznatků. Být profíkem v dané oblasti....

Osobně velice zvažuji, zdá se účastnit nebo ne. Existuji zde "továrny na školení se svými agenturami",  školitele, kteří školí již 40 roků pořád dokola....prot o výběr se zúžuje.

A o ceně zde již napsali povolanější. Příprava školení je náročná kategorie, ale jak to dělá Dehn, tak dostupné prezentace jsou pro mne zážitkem. Prostě názorně a ne jen "psáno jest". Pak je rozdíl, zdá ve výcvikovém středisku za mnoho peněz školím 10 lidí, anebo je to velký aktiv elektro se stovkami lidmi a mnoha firmami se stánky.

A je to navíc dobrovolné, takže diskuse o tom, zdá je cena slušná ( přiměřená v daném regionu) nebo neslušná, každý zváží sám.

nobody:
Vzhledem k tomu, že budeme asi hodně dlouho trčet doma a sledovat televizor je nebezpečné, přivítám vše smysluplné. Jen ať to není předčítání prezentace. Tím myslím, že to někdo bude říkat z hlavy. Třeba když mluví dva je už poslouchatelně jší než nesrozumitelné drmolení někoho, kdo o tom navíc třeba vůbec nic neví. Jen mi uniklo co dělají na Slovensku?

Jan Yossarian:

Čím dál dražší! Nééé, to se mi fakt nezdá! To, co bylo osobně stálo polovinu! Teď co je online příplatek! To je asi ta tržní ekonomika! Navrhl jsem v práci, že se budeme na home office školit ať nám ty kurzy zaplatí. A naše bystrá účetní vypátrala naše loňské účty a napráskala nás za pokus o zpronevěru.

Pavel Horský:
Citace: Jan Yossarian  27.10.2020, 19:12

Čím dál dražší! Nééé, to se mi fakt nezdá! To, co bylo osobně stálo polovinu! Teď co je online příplatek! To je asi ta tržní ekonomika! Navrhl jsem v práci, že se budeme na home office školit ať nám ty kurzy zaplatí. A naše bystrá účetní vypátrala naše loňské účty a napráskala nás za pokus o zpronevěru.

To je přesně to, na co jsem poukazoval. Někteří školitelé se zřejmě zbláznili.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana