Kolik dnes stojí školení po internetu?
Pavel Chmelař:
Jsem OSVČ a musím se docela dost ohánět a na sezení u počítače moc času nezbývá. Abych se mohl soustředit, vždy jsem si vyčlenil den, kdy jsem strávil na celodenním školení. To bylachvíle, kdy jsem nemusel řešit nic pracovního. S příchoden karanteny a školení po internetu jsem se zprvu radoval, že to budu sledovat z pohodlí domova. Jenže ouha. Doma jsou všichni, školení bývá dopoledne a ta placená dosahují navíc závratných výší. Zkusil jsem si jedno zaplatit a vůbec s takovým podáním nejsem spokojenej. Asi jsem si zvykl na některé odborníky z řad firemních webkástů nebo workshopů a trefil jsem zrovna na špatný kurs. Úpřimně, vůbec se mi ten přetlak nabídky online školení nelíbí, protože nevím do čeho jdu. nejhorší jsou tací, kteří si něco oddrmolí do webkamery a hlavně si udělají promo a nic. já ztratím čas očekáváním, že se něco dozvím a ono nic. A teď to ještě platit?
Teď mne prosím berte s rezervou ale byl byych raději poslouchal někoho z místních diskuzí, než nějakého najatého prezentéra, nebo obchodníka firmy, kterýmá problém se základní slovní zásobou.
Pokud bych měl dát svůj tip na zlepšení úrovně, co kdybyste udělali hlasování o nejlepšího přednášejícího? A nebo také kolik asi stojí hodina takové online přednášky? Tento rok by totiž mohl být zlomový v cenách. Podobně jako už neplatíme 600 za hudební CD nebo si nekupujeme normu za 1500 jeden výtisk, tak bych čekal, že elektronické školení bude v podobném poměru.
Rozhodně si nemyslím, že by mělo být zdarma, ale ta cena by měla nějak reflektovat nižší vstupní náklady na cestování, nájmy sálů, občerstvení nebo podepisování krásných a strašně důležitých certifikátů.
Pokud jsem někoho naštval, pak se omlouvám, ale asi každý z nás má jiný pracovní a soukromý režim. Jak to prosím vidí ostatní?
Pavel Ch.
JakubZi:
Jaké školení myslíte?
nobody:
Citace: Pavel Chmelař 15.10.2020, 20:29
Jsem OSVČ a musím se docela dost ohánět a na sezení u počítače moc času nezbývá. Abych se mohl soustředit, vždy jsem si vyčlenil den, kdy jsem strávil na celodenním ..
Pokud jsem někoho naštval, pak se omlouvám, ale asi každý z nás má jiný pracovní a soukromý režim. Jak to prosím vidí ostatní?
Pavel Ch.
To jste se rozepsal. Pokud máte režim mého bratrance, pak to asi chápu. Podle mne to nejde hodit vše do jednoho pytle. Mám také zkušenost s placeným online seminářem ale k nějakému srovnání mám málo informací. Možná je na hodnocení ještě hodně brzo. Některé značky ještě s online formou nezačaly. Jiné jsou totální propadák a samozřejmě tu máme už proslulé mediální hvězdy. Jestli bude hlasování na odhad ceny za virtuální session, tak se rád podívám na výsledek! :-)
Jan Yossarian:
Zajímavé téma. Musím říct, že nikdy nebylo tolik informací na ionternetu jako letos! Skoro bych řřekl, že je toho až moc a ne všichni se v té džungli orientují a tak ochota platit nemusí být taková jako u školení osobních. Ovšem já bych si za některé přednášející i zaplatil ale zrovna ti to děají zdarma! :-)
Pavel Horský:
Ano, také jsem si všiml nehorázných finančních částek u nabídek školení.
Dost dobře nechápu proč je cena online stejná jako ze live školení.
Myslím si, že pořádající agentura přenosem online ušetří dost peněz za pronájem sálu, ubytování přednášejících, dopravu přednášejících, občerstvení školitelů a školených osob atd. atd.
Pak si takové částky spojuji s jistou sprosťárnou, která škodí jen a jen právě pořadateli takových akcí. Uvědomuje si to pořadatel a jen zkouší, zda mu to vyjde?
Naprostou sprosťárnou je pak školení pořádané výrobcem, který si za to řekne o nehoráznou sumu a pak ještě vyžaduje jakýsi závazek v podobě propagace jejich výrobků.
V listopadu jsem se měl účastnit školení "My vám rozsvítíme" od ASTRA MS Software, na které jsem se opravdu těšil. Školení mělo být za účasti ASTRA MS, ELKOVO ČEPELÍK, SITECO, DNA a OSMONT. Tato školení jsou vždy pořádána na opravdu vysoké úrovni. Cena 300,-Kč/ při registraci zdarma. Zrovna zde bych si i připlatil.
Možná by nebylo od věci sem hrnout různé akce s uvedením jejich pořadatelů, obsahu školení a ceně.
Pak bych si rád přečetl i postřehy z placených školení.
Až do nebe musím vychválit pány od DEHNu. To co předvedli zde na Elektrice za posledního půl roku.......klo bouk dolů a hluboká poklona.
Ale třeba JABLOTRON chce vydělat i na informacích, které prodají někomu, kdo pak bude propagovat, projektovat a montovat jejich výrobky. Zrovna toto beru jako sprosťárnu nejvyššího řádu.
Stejně tak mi vadí, když půjdu do Sportu, kde na mě kouká triko s nápisem PUMA za 1000,-Kč. Koupí a jeho nošením budu dělat PUMA reklamu, kterou si ještě zaplatím, jako že projev velikých díků, že mohu mít zrovna jejich firmu na prsou. Neměli by tato trika rozdávat jako reklamní předměty?
Nebo ABB. Co já se zrovna naprojektoval výrobků od této firmy a co jsem jich za život doporučil, nakoupil a namontoval.... ...oni pak vítězně vymyslí klub elektromontérů ABB a kolem vánoc vám pošlou škrabku na auto. Normálně mě to uráží. A to si ještě nárokovali povinné školení po nějaké době, jako projev věrnosti, jinak by škrabka nebyla.
Nooo, pěkně jsem se rozohnil.
Tak už raději mlčím ;) :) :-\
Vím, že to není tak jednoduché, ale dávám to jako příměr.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana