Kolik dnes stojí školení po internetu?
David Hruda:
Citace: ACEOF ACES 17.10.2020, 11:53
... přemýšlejte.
Požádal bych vás o totéž, ale obávám se, že by to k ničemu nebylo.
Martin Škopek:
Bohužel existují i školení, které musíte absolvovat, abyste splnili zákonné podmínky pro svou profesi, kdy musíte sbírat kredity... Zde existuje nabídka školení, která je i pestrá, ale protože se musí povinně absolvovat, tak jsou i ceny vysoké...
Dnes je většina formou webinářů, byť za stejné ceny, zbytek bez náhrady zrušen. Výhoda těchto webinářů je, že kapacita je neomezená, tedy se můžete přihlásit až na "poslední chvíli" dle svých aktuálních časových možností + že téměř vždy máte po skončení k dispozici prezentaci v el. podobě + možnost zasílání on-line dotazů, které, když se nevyřídí během webináře, jsou pak formou FaQ rozeslány účastníkům.
No a v Čechách jsme vynalézaví, tak se nezřídka stává, že na jeden monitor či dataprojektor kouká více lidí a pokud nepotřebují potvrzení, tak se pak cena školení stává rentabilní. Toto je nyní běžný jev v situaci, kdy někdo má razítko a potřebuje školení, ale pod ním dělají další, kteří nepotřebují razítko...
NEBERTE TO ODE MĚ JAKO NÁVOD, jen popisuji realitu!!
ACEOF ACES:
Moderátor vidí příspěvek mimo téma ...
Citace: David Hruda 17.10.2020, 11:56
Požádal bych vás o totéž, ale obávám se, že by to k ničemu nebylo.
Školení po telefonu v ceně hovoru:
Jak doma zapnout jistič po té co vybavil?
1. Spotřebiče nebo svítidla, zapnuté při vybavení jističe vypnout,
jdou-li odpojit, tak je odpojit.
2. Páčku příslušného jističe domáčknout až dolů a pak jí dát až nahoru.
3. Jestli pak ta páčka nedrží nahoře, tak závada trvá, volat elektrikáře.
4. Páčka drží nahoře, ale elektrika přesto nejde, volat elektrikáře.
Jan Yossarian:
Citace: Martin Škopek 17.10.2020, 12:26
Bohužel existují i školení, které musíte absolvovat, abyste splnili zákonné podmínky pro svou profesi, kdy musíte sbírat kredity... Zde existuje nabídka školení, která je i pestrá, ale protože se musí povinně absolvovat, tak jsou i ceny vysoké...
To je určitě pravda, to bych asi tedy rozdělil na kategorie školení tohoto typu, kdy musí absolvovat bez ohledu na kvalitu obsahu a projevu a na ty, které bojují o přežití, jejich obsah a podání je skvělý ale nemůže dát cenný bod sběračům ze čkaitu.
Dovolím si tvrdit, že čím víc jsou školení povinné tím roste cena a kvalita klesá.
Jan Hájek:
Za sebe musím říct, že webcasty eDEHN pro nás znamenaly a znamenají asi větší náročnost, než školení naživo.
Každý díl znamenal pro mne tak 4-5 hodin přípravy, pak tak dvě hodiny napsat text a vymyslet otázky. Hodina vysílání si vyžádala půl hodinu před a potom. Pokud jsme byli dva tak + 2 hodiny toho druhého. Po přednášce tak další hodinu na došlé odpovědi a tak.
Po dobu vysílání byli v redakci tři lidé a záznam redakce zpracovávala (bez střihu) další 4-6 hodin.
Takže suma sumárum přednášející 9-11 hodin, redakce 10-12 hodin.
www.elektrika. cz/eDEHN
Pokud jedeme IP-ILPC online, tak je to méně náročnější, ale stejně musíme být na rozdíl od živého školení připravení dva v záloze, kdyby přednášející vypadl, nebo byl další problém. Na seminářích v terénu stihnu vyřizovat běžnou agendu zalezlý v koutě.
Ukázka z loňského zde:
Takže ona cena pořádání semináře online může být i vyšší, než v sále s občerstvením.
Jako handicap online semináře pro účastníky vidím možnost rozptylování okolím, tady jedna reakce:
pane hájek seminář OK - seděl jsem ve sklepě v kabelové komoře a poprvé mi tam nikdo nekecal a nikdo
mi netelefonoval + sekretářka neotrav.... jsou tam potkani a tak tam nikdo nechodí - má to i své výhody on line semináře
Alfa a omega je samozřejmě využitelnost informací, pokud mi získané znalosti umožní vydělat, není problém zaplatit hodně - je to jako s profi vrtačkou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana