Jak nejlevněji měřit spotřebu v pronajatých společných prostorách domu?
mara5740:
Citace: Petr Petr 12.10.2020, 12:48
.... paušál,...
plně vás chápu, to byl můj prvotní záměr, ale bohužel se nesetkal s pochopením. Hned se ozvalo pár šetřílků, kteří si snad mysleli, že budu mít ve sklepě elektrárnu... :(
Zítra se mi na to přijde kouknout elektrikář. Mám nachystané dvě varianty.
1) natáhnutí elektřiny se společných prostor, napojení na elektroměr a poté se pokusit domluvit s SVJ, na tom, že zaplatí instalaci a poté se zvýší platba za spotřebu např. o 1kč/kWh, aby na tom SVJ něco vydělalo. Pokud by s tím nesouhlasili tak
2) natáhnutí elektřiny z bytu, všechno na mé náklady a po 4 letech doufat, že sklep nikdo nebude chtít a zůstane zase nám. Pokud ne tak všechno vrátit do původního stavu.
Uvidíme co na to řekne elektrikář, hlavně co bude reálné.
Václav Třetí:
Elektřinu nelze bez licence přeprodávat za jinou (vyšší) cenu v žádném případě, tedy ani v (mini)maloodběru. V souladu se zákonem je pouze přefakturování ve stejné ceně.
mara5740:
Citace: Václav Třetí 12.10.2020, 20:44
Elektřinu nelze bez licence přeprodávat za jinou (vyšší) cenu v žádném případě, tedy ani v (mini)maloodběru. V souladu se zákonem je pouze přefakturování ve stejné ceně.
Nepotěšil jste mne... :o
Peter Lovacký:
Citace: Václav Třetí 12.10.2020, 20:44
A čo taká právna finta do zmluvy, že nekalibrovaný elmer nebude použitý jak podklad na predaj elektriny, ale že sa bude medzi zmluvnými stranami používať len jak obyčajné počítadlo jednotiek používania EI v prevádzke, kde jedna natočená kWh= 1 jednotka používania EI
No a do zmluvy sa dá, že 1 jednotka používania EI sa skladá z prefaktúrovane j ceny za 1kWh a napr. (vymyslím si) z ceny za amortizáciu EI v cene 1Kč za jednotku
Vít Rotrekl:
Citace: mara5740 12.10.2020, 21:13
Nepotěšil jste mne... :o
Ale nikde není napsáno, že to může být zakalkulováno v nájmu ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana